Az opciós szerződések mai lejárta után ismét lendületbe kerülhetünk

spot_img

Korábban már többször is felhívtuk a figyelmeteket a hónap utolsó pénteki napjain lejáró opciós szerződések bitcoinra hatásaira. A piac láthatóan ekörül kialakuló lokális mélypontjait eddig mindig egy lendületes emelkedő szakasz követte, így hamarosan kiderülhet, hogy tovább folytatódik-e a trend.

A korábbi lejáratok időpontjai. (Magyar idő szerint ma délelőtt 8:30 – 9:00 között ér véget a főbb áprilisi opciók kereskedése.)

Amire az árfolyam grafikon mellett ugyancsak érdemes odafigyelni, az a bitcoin altokhoz viszonyított helyzetét bemutató arányszám, ami szerint a tőke egyre gyorsuló mértékben kezd az altok irányába vándorolni. Az ethereum szinte az egész áprilist az újabb és újabb csúcsainak megdöntésével töltötte, a korábbi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az itt szerzett nyereség előbb-utóbb elkezd majd a kisebb altok irányába csordogálni.

Évek óta nem látott mélységben a bitcoin dominancia

A fenti grafikon kiegészítéseként vessünk egy pillantást a teljes altpiac helyzetét bemutató chart-ra. Ha megismétlődik a történelem, akkor az altok igazi emelkedése még csak ezután fog elkezdődni.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img