A Digital Currency Group további 500 millió dollár értékű GBTC részvény vásárlását tervezi

spot_img

A Digital Currency Group (DCG), a Grayscale anyavállalata hétfőn bejelentette, hogy további 500 millió dollár értékű Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részvény vásárlását tervezi.

A DCG jelentése szerint, márciusban a cég 250 millió dollár értékben kívánt vásárolni GBTC-t, ami még nem történt meg, viszont az április 30-i 193,5 millió dollár értékű tranzakció igen. A vállalat tervei szerint 750 millió dollárra növelné az ilyen vásárlásokra vonatkozó limitjét.

A részvények visszavásárlása közös stratégiája azoknak a vállalatoknak, akik részvényeik árát úgy kívánják növelni, hogy egyszerre keresletet teremtenek, miközben csökkentik a forgalomban lévő részvények számát. A GBTC-t ráadásul áron alul lehet venni február óta.

Felröppentek olyan hírek is, miszerint a Grayscale szeretne belefolyni a bitcoin ETF-k kibocsátásába a GBTC-n keresztül. A cég 100%-ban elkötelezett a tervei mellett. Ennek ellenére az amerikai szabályozók még nem hagyták jóvá az országban a bitcoin ETF-t. A SEC ugyanis nemrég, ismét késleltette a VanEck által javasolt ETF-határozatot. Hamarosan meglátjuk mit lép a digitális eszközökre specializált befektetési alap!

Ha bitcoint vagy más kriptovalutát szeretnél vásárolni, a Binancen megteheted!

/theblockcrypto/

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img