A PayPal saját stabilcoinjáról pletykálnak

spot_img

A The Block névtelen forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a PayPal egy saját stabilcoin kifejlesztésén kezdett dolgozni. A projekt jelenleg az “exploratory” vagyis a felfedezés, tapogatózás fázisában van.

A The Block négy forrásra hivatkozva megírta, hogy a PayPal már egyeztetni kezdett a kriptopénz ipar egyes szereplőivel, főleg azokkal, akik stabilcoin termékeket tudnak fejleszteni. Az egyik ilyen az Ava Labs volt, akik az Avalanche blokklánc fejlesztői – árulta el egy belsős forrás a csapatból. A többi fejlesztőcsapat nevére egyelőre még nem derült fény.

A lap megkeresésére a PayPal azt nyilatkozta, hogy ahogyan eddig is, a PayPal együttműködik különböző piaci szereplőkkel és szabályozókkal is, hogy a jövő pénzügyi rendszerein dolgozzanak és jelen van az ezeket szolgáló technológia diskurzusában is. De a pletykák és a spekulációk nem egyenlőek a cég jövőbeli terveivel – tette hozzá a PayPal.

“Úgy tűnik, hogy nagyobb eséllyel csinálnak valamit egy létező stabilcoin partnerrel, minthogy a nulláról kezdve építsenek fel valamit maguk, amivel valószínűleg gyorsabban piacra tudnának dobni egy terméket és ez az elsődleges szempontjuk” – mondta a The Block névtelen forrása.

A PayPal tavaly ősszel tenyerelt bele a kriptopénzek világába, amikor beépítette a vásárlás és az eladás lehetőségét a nagyobb kriptopénzeknél. Akkor a Paxos segítségével történt meg a integrálás, azóta pedig megnőtt a kínálatuk is. Március elején a cég felvásárolta a kriptós Curv startupot is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img