A Dr. Luke által alapított zenei társaság lehetővé teszi a Bitcoin fizetést

spot_img

A Dr. Luke (Lukasz Sebastian Gottwald) által alapított legnagyobb független kiadó, a Prescription Songs, mostantól elérhetővé teszi a bitcoinos fizetéseket BitPay-n keresztül.

Dr. Luke amerikai producer és dalszerző, a szakma elismert tagja. A Presciption Songs által írt dalok folyamatosan vezetik a Billboard Hot 100 listát, és a cég háromszor nyerte már el az ASCAP “Indie Publisher of the Year” díjat, ami sokoldalúságát és változatosságát mutatja. A Los Angeles-i és Nashville-i irodákkal rendelkező kiadó a mai zeneszerzőket és producereket képviseli a zene minden műfajában. Nem kisebb slágerek fűződnek nevéhez, mint például Dua Lipa – Don’t Start Now, KatyPerry – Teenage Dream, Miley Cyrus – Party In The USA, Maroon5 -Moves Like Jagger és a The Weeknd – Starboy is. Luke elmondása szerint – aki több, mint 20 éve dolgozik a zeneiparban- a dalok készítőinek kérésének eleget téve döntött úgy, hogy lehetőséget biztosít a bitcoinban történő fizetésre.

A Prescription Songs mindig is iparági vezető volt és a legjobb szolgáltatásokat nyújtotta dalszerzőinek, producereiknek és előadóinak. Dr. Luke neve nem ismeretlen a kripto- és blokklánc területén, ugyanis korai befektető volt a BlockCap-ban, Észak-Amerika vezető digitális eszközbányászatában.

A kriptovaluta manapság gyakorlatilag mindenhol megtalálható. Számos vállalkozás integrálja platformjaiba, vagy más típusú termékek piacra dobásának eszközeként használja. Természetesen a zeneipar sem kivétel ez alól és érdekelt abban, hogy csatlakozzon azokhoz az iparágakhoz, ahol már elérhető a bitcoinos fizetés.

Ez egyre több helyen jelenik meg ebben az ágazatban is, legutóbb például Skóciában, ahol az Edinburgh-ban található Morningside School of Music március 30.-án bejelentette, hogy elfogadja fizetőeszközként a kriptovalutát. Linda Boyd, a Morningside Zeneiskola intézményigazgatója szerint a kriptovaluta népszerűsége rohamos mértékben növekszik és az intézményeknek előbb-utóbb el kell fogadniuk a virtuális pénznemben történő fizetést.A Bitcoin használata csak az első lépés a zeneipar számára, mivel egyre több művész kezdi kihasználni az NFT-t (nem helyettesíthető tokeneket). DJ 3LAU nemrégiben rekordot döntött azzal, hogy 33 NFT értékesítéséből 11,6 millió dollárt termelt, míg a Kings of Leon lett az első zenekar, amely NFT albumot adott ki és közel 2 millió dollárt keresett. Az 1999-ben alapított rock banda aukciójának otthont adó NFT piactéri OpenSea ezután 23 millió dollárt gyűjtött.

Nem kevésbé ismert hírességek, mint például Snoop Dogg is csatlakozott az NFT világához. Az amerikai rappernek megjelent első “A Journey with the Dogg” NFT-gyűjteménye a Crypto.com-on, amely Snoop Dogg korai éveinek emlékeit gyűjti össze. A rapper elárulta, hogy az NFT eladásából származó bevétel egy részét fiatal és feltörekvő művészek támogatására fordítja, valamint a Snoop’s Youth Football League finanszírozására.

A művészek számára az NFT térbe lépés egy újabb lehetőséget kínál műveik létrehozásához, megosztásához, valamint csodálóiknak egy új lehetőséget nyújt munkájuk támogatására. Habár a nem helyettesíthető tokenek még gyerekcipőben járnak, alkalmazási területükszámos digitális tulajdonnal foglalkozó iparágat érinthet. Lehetséges alkalmazási területei a mai online játékok terén szinte határtalan. Az NFT-k az Ethereum blokklánc részét képezik, amely jelenleg a Bitcoin után a második helyet foglalja el a legfontosabb kriptovaluták besorolásában és egyre több felhasználót vonz a szerencsejátékra.

Az Ethereum blokklánc a Decentral Games-szel együttműködve kaszinó kifejlesztésén dolgozik, mely tartalmazni fogja az Atari témájú játékokat és az Atari nem helyettesíthető tokenjeit (NFT). Az online kriptovaluta kaszinók ugyanazokat a promóciós ajánlatokat, bónuszokat és kaszinó játékokat kínálják, mint a többi szerencsejáték-oldalak. A digitális termékek és a blokklánc technológia egyre szélesebb körű terjedésének köszönhetően az elmúlt hónapokban az NFT-k egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, mint alternatív befektetési eszköz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img