Shiba Inu (SHIB): minden pénzt megér?

spot_img

A fél iparágat két vállra fektette egy új mémcoin, a Shiba Inu felemelkedése. A Doge sikereit meglovagló projekt értéke az elmúlt hónap során a 430-szorosára emelkedett, az indulása óta pedig már több, mint 2000-szeres növekedés áll mögötte. A SHIB Jelenleg a 15. helyet foglalja el a kriptopénzek rangsorában.

Más, a közelmúltban sikeressé váló shitcoinokhoz képest a Shiba látszólag egész komoly eredményeket tudhat maga mögött. 20+ milliárd dolláros napi forgalmával a bitcoin és az ethereum után például jelenleg ez a világ 3. legtöbbet kereskedett kripto pénze. Ez százszor annyi, mint az elmúlt hetekben szintén nagy ismertségre szert tevő kriptós átverés, a Safemoon legmagasabb, egy nap alatt mért volumene.

A Shiba Inu kereskedése miatt az Ethereum hálózaton közel megduplázódtak a tranzakciós díjak, miután az ETH után ez vált a decentralizált tőzsdék legfelkapottabb kriptopénzévé. A sikert látva tegnap a Binance is felvette a kínálatába a coint, amit annak igazgatója később úgy kommentált, hogy olyan sok ember akarta beutalni a Shibáját a tőzsdére, hogy technikailag már nem tudták tartani a lépést az igényekkel.

“A Shiba volt az első olyan kriptopénz, amit olyan sokan akartak kereskedni a tőzsdén, hogy volt egy olyan pont, ahol egyszerűen elfogytak a beutalások biztosítására kiosztható tárca címeink.”

A tőzsde igazgatója más üzeneteiben azt is kiemelte, hogy ő maga nem ösztönöz senkit sem arra, hogy a gyors meggazdagodás reményében az ehhez hasonló coinokkal kereskedjen, amire mások úgy reagáltak, hogy ebben az esetben kétszínűség volt felvenni a Shiba-t az oldal kínálatába, hiszen CZ is tudja, hogy a legtöbben sok pénzt fognak veszíteni azzal. A vezető erre úgy reagált, hogy mindenkinek el kell fogadnia, hogy vannak olyan emberek, akiknek más coinok tetszenek és más coinokkal akarnak kereskedni, mint mi. Mindenkinek a saját döntése, hogy milyen értékrend alapján teszi kockára a pénzét, de ezért vállalnia is kell a felelősséget.

Ami magát a Shiba Inu fundamentumait illeti, hát olyanok nincsenek neki. Egyetlen célja, hogy a Doge nyomdokaiba lépve megismételje annak sikerét. Röviden és tömören: egy pump and dump coin. Érdekesség, hogy a Shiba coinok felét Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója birtokolja. No nem azért mert korán beszállt volna, hanem mert a Shiba-t létrehozó fejlesztők átutalták neki őket, amit lényegében egy marketing akciónak szántak.

A Shiba Inu eddig mutatott növekedése aligha fentartható, így mindenkit, aki esetleg ezek után kerülne kapcsolatba vele extrém óvatosságra intünk.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

2000 dolláros díjalappal folytatódik a Kripto Akadémia trading race

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img