Az összeomlás közepette beszáll a Wells Fargo

spot_img

Tegnap mindenki, aki akár csak érintőlegesen érintett a kriptopénzek piacán szörnyű sokk közepette, elkerekedett szemekkel nézte az árfolyamokat. Kivéve persze azok, akik a rutinosabbak közé tartoznak, ők ha nem is örültek a látottaknak, de mégsem vesztették el nyugalmukat, hiszen jól tudják: csak idő kérdése, hogy ismét elinduljunk felfelé. Mindeközben az USA egyik legnagyobb bankja, a Wells Fargo bejelentette, hogy kripto-befektetési alapot hoz létre.

A nagy ügyfeleknek szól majd a lehetőség, a közlemény szerint “professzionálisan menedzselt” alapról lesz szó, feltehetőleg ezzel is igyekeznek megnyugtatni a kedélyeket egy erősen bizonytalan piacon. Azt is hozzátették, hogy a magas kockázatok miatt “felkészült” befektetőket várnak majd.

Készítettek egy kutatást is, ami a “The investment rational for cryptocurrencies”, beszédes címet kapta. Ebből kiderül, hogy meglátásuk szerint a kriptopénzek, mint befektetési eszközök életképességet, stabilitást értek el, azonban a kockázat, amit még mindig hordoznak arra vezette a bankot, hogy csak az igazán felkészült befektetőknek kínálják a lehetőséget.

Nem az első, remélhetőleg nem is az utolsó bank a Wells Fargo, aki nyit a terület felé, nemrég a Morgan Stanley tett hasonló lépést, hamarosan pedig érkezik a JPMorgan Chase is. Nagy dologról van szó, talán még át sem látjuk, hogy mekkora előrelépés lehet mindez az egész piacnak. Az alábbi ábra az USA legnagyobb bankjait rangsorolja, érdemes egy pillantást vetnünk rá:

A market cap-et jelölik a fektetett oszlopok, az előző bekezdésben még nem említettük, de a hírek szerint a Goldman Sachs is készül a belépésre, ahogy hasonló bejelentést tett nemrég a Charles Schwab is. Tehát a top 10 legnagyobb pénzintézetből már 5 jelen van a piacon, vagy hamarosan jelen lesz valamilyen formában.

Ha mindez beér, kiforr, akkor az komoly emelkedést jelenthet a piacon. A bikapiacnak nincs vége, bármit tweetel is egy autógyár vezetője, vagy bármit is tesz Kína. Megyünk tovább, még akkor is, ha most jónéhány hétig oldalazgatunk kell. Ha most szeretnél bitcoint, egyéb kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img