A kutyás “mém” hype folytatódik a Yearn Finance-nél

spot_img

A jelenlegi kutyás “mémérme” őrület farkába kapaszkodva a decentralizált pénzügyi (DeFi) aggregátor a Yearn Yinance bemutatta saját kutyás tokenjét a napokban. A Yearn Finance fejlesztői WOOFY néven jelentették be az új tokent, amivel megpróbálták megragadni az olyan “mémérmék” körüli hype-ot, mint a DOGE, amelyet Elon Musk maga is reklámoz. A bejelentés azonban ismét ködös megfogalmazásokkal volt tele.

A bejelentést követően a hozamtermelők és a spekulánsok megrohanták a tőzsdéket a platform natív YFI tokenjéért, hogy jogosultak legyenek az állítólagos kutyás témájú airdropra. Végül nem lett airdrop.

Nem ez az első eset, hogy a Yearn Finance közösségének tagjai már azelőtt ráugrottak egy tokenre, mielőtt megértették volna annak működését vagy kibocsátási programját. A token leírást nem értő spekulánsok azt feltételezhették, hogy a WOOFY a YFI-hez hasonlóan lesz árazva.

A ködös bejelentés hatására, – akár szándékos volt, akár nem – a spekulánsok 2021. május 12-én az YFI árfolyamát minden idők legmagasabb, valamivel 95 000 dollár feletti szintjére pumpálták. A  Coingecko alapján a WOOFY token az indulás pillanatában 0,085 dolláron körül indult.

Ha YFI-t szeretnél vásárolni, a Binance-t ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img