Mit mondanak a tegnapi eladási hullámról az on-chain adatok?

spot_img

A legtöbben óriásit buktak, kevesebben pedig óriásit nyertek, amikor tegnap 10 000 dollárt zuhant a BTC árfolyama, majd újabb 10 000-et emelkedett, amikor megérkeztek a vásárlók. A Bitcoin történelme során ilyen rövid idő alatt még sosem történt ekkora összegű hullámzás. Körülnéztünk a Twitteren a nagyobb elemzőknél, hogy mit mondanak az on-chain adatok erről az eseményről.

A Glassnode egyik elemzése arról szólt, hogy a beesés főleg a rövidtávú Bitcoin holdereket érintette negatívan. Ebbe a kategóriába azok a tulajdonosok tartoznak, akik 155 napnál nem régebben vásároltak először: főképp újoncokról és tapasztalatlan befektetőkről van szó. Az SPOR indikátor – ami a vételi és az eladási ár közötti arányt méri, azt jelzi, hogy a BTC történetében csak háromszor volt ilyen nagy a rövidtávú holderek realizált vesztesége. Legutóbb 2020 márciusában, a koronavírus crash idején.

Még tegnap délután, a zuhanás közben jelentette a Glassnode két munkatársa, hogy a fent említett rövidtávú holderek 70%-a veszteségben állt és a piac kezdett kifogyni a pánikeladókból. Igazuk lett: az eladási nyomás enyhült és megjöttek a vásárlók.

A kriptotőzsdék is alig-alig bírták a kereskedők nyomását tegnap. Az on-chain adatokon jól látható, hogy miért. Legextrémebb példának itt a Binance, ahová tegnapelőtt soha nem látott mennyiségű BTC érkezett, majd másnap rekord számú BTC-t utaltak ki. A lenti Glassnode grafikonon jól látható, hogy az előző csúcsokhoz képest milyen léptékű volt az inflow és az outflow növekedése.

 

Egy másik jól ismert elemző, a CryptoQuant igazgatója arról beszélt a Twitteren, hogy a bálnák nem álltak le a beküldéssel, még mindig folyik a bitcoin a tőzsdékbe. Emiatt rövid távon medvés Ki Young Ji és a 30 000 dollár visszatesztjére számít a közeljövőben.

 

A tőzsdékre utalt BTC magas volumene általában medvés jelzés, mivel arra utal, hogy a bálnák a biztonságos tárcákon tárolt kriptóikat átküldték tőzsdére, valószínűleg eladás céljából. A tőzsdéről kiutalt BTC-k volumene ennek ellenkezőjét jelzi: a bálnák már bevásároltak és átküldik a pénzüket egy tárcába vagy egy letétkezelőhöz.

A CryptoQuant mérései szerint a tőzsdei inflow és outflow – vagyis a be- és kiutalás is rekordot állított be idén.

Összességében egy kicsivel kevesebb BTC és ETH van most a tőzsdéken, mint tegnap. A tőzsdékről 440 millió dollár értékben utaltak ki BTC-t és 358 millió dollár értékben ETH-t. a Glassnode ma reggeli összesítése alább látható:

Kereskedőink már régebb óta számítottak a Bitcoin esésére. Csatlakozz a VIP csoportunkhoz, hogy mindig a legfrissebb meglátások segítsenek téged a piacon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img