Lezárult a Satoshi szobor közösségi finanszírozása, íme az eredmények

spot_img

Ahogy arról több ízben is beszámoltunk az elmúlt hetek során, szobrot állítunk Satoshinak, a hihetetlenül izgalmas projekt hamarosan meg is valósul. A szükséges tőkét részben saját zsebből fedezték az alapítók, a Mr. Coin kriptopénzváltó, a Kripto Akadémia, a Blockchain Budapest konferencia, és a Blockchain Hungary, részben pedig közösségi finanszírozással oldottuk meg. Épp a Blockchain Budapest konferencián, e hét keddjén zárult a kampány, lássuk az eredményeket!

BTC adományok

A bitcoin támogatásokat a 1JbFGZx65cehJN8tS22BFhCJmJQHrjaU3f címre vártuk, összesen 15 tranzakció érkezett, 0,03667304 BTC-t kapott a projekt a közösségtől.

BNB adományok

A binance coin adományokat a 0x12e493B4Fb4Ea1939b1c06d337ea291fB4D0e658 címre vártuk, szintén 15 érkezett, összesen 5,6325 BNB-t kaptunk.

Mindehhez hozzájön még az alapítóktól származó 1 700 000, illetve az ILGON csapatától érkező 500 000 forint támogatás. Végezetül az ILGON további 500 000 forintnyi ILG-vel is hozzájárul a munkánkhoz.

Az adományozókról természetesen meg fogunk emlékezni, a “A magyar kriptopénz közösség” felirattal, melyet a talapzaton helyezünk el, az alapítók mellett.

A projekt pontos költsége még változhat, hiszen még nincs teljesen kész a mellszobor, a végső méretei fogják meghatározni, hogy mekkora talapzatra, szakkifejezéssel élve posztamensre lesz szükség. Ez mészkőből készül, így az anyagköltséget nem tudták előre meghatározni a művészek. Az biztos, hogy nagyjából 2 100 000 forint lesz a munka teljes költsége.

A szükséges tőke mennyiségét szépen meg is haladtuk a támogatásoknak köszönhetően, még tervezzük, hogy mire fogjuk fordítani a többletet, ami a rendelkezésünkre áll. Ezekről is be fogunk számolni, hamarosan ismét jelentkezünk!

A helyszínünk is megvan már, a Graphisoft Parkban lesz a szobor, ami nemsokára el is készül. Szoboravató a nyár folyamán, jelentkezünk a további elszámolással, és a nagy nap dátumával is!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img