Az USA szigorúbban adóztatná, de továbbra sem tiltaná be a bitcoint

spot_img

A szerdai horror után tegnap gyorsan magára talált a bitcoin árfolyama. A 30 000 dolláros mélypontot követő 24. órában már a 43 000-es szintet ostromoltuk, ám az itteni megtorpanást ismét egy látványos, ám csak rövid ideig tartó visszaesés követte.

A negatív reakciót az a pontban este 6 órakor közétett hír váltotta ki, ami szerint az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma bejelentési kötelezettséget vezetne be minden 10 000 dollár feletti kripto tranzakcióra. Ezt az amerikai adóhivatal felé kellene megtenniük az ezeket kezelő és elfogadó szolgáltatóknak. Az új törvény célja az ebben tárolt vagyon pontosabb nyilvántartása és megadóztatása lenne.

Az elsőként a Bloomberg nemzetközi hírügynökség által publikált anyagról több honfitársunk is megosztotta véleményét.

Habár a bejelentés az első pillanatokban negatív reakciókat váltott ki a közösség tagjaiból, amint arra nem sokkal később többen is felhívták a figyelmet, ez végső soron előrelépést is jelenthet a kriptovaluták számára. Amíg az Egyesült Államok kormánya igyekszik megadóztatni a kripto eszközöket, addig elismeri és legitimnek tartja létezésüket, tehát nem tervezi azok betiltását.

Az elmúlt évek során számos pénzügyi szakértő nyilatkozott úgy, hogy az USA előbb-utóbb majd biztosan bannolni fogja a BTC-t, ám úgy tűnik, hogy ez a kérdés továbbra sincs napirenden.

Az új amerikai szabályozás 2023-tól léphet életbe. Amint arról nemrégiben mi is beszàmoltunk, hamarosan hazánkban is elfogadhatnak egy új, kriptovalutákkal kapcsolatos adótörvényt.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Felére csökkenhet hazánkban a kriptovalutákat terhelő adó mértéke

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img