Akár 1 milliárd dolláros befektetést is kaphat az FTX tőzsde

spot_img

Az FTX hamarosan lezárja a jelenlegi tőkebevonási körét, amiben – a theblock által közölt belsős információk szerint, 400 millió és 1 milliárd dollár közötti befektetést is kaphat. Egyelőre nem világos, hogy ki lenne az az óriás befektető, aki ekkora tőkével szállna be a vállalatba. A theblock forrásai szerint jövő hónapban véget érhetnek a tárgyalások és bejelenthetik a befektetőt.

Ha a befektetés sikerrel jár, az az FTX értékét 20 milliárd dollárra fogja növelni. Összehasonlításképpen, a Coinbase tőzsdére menetele előtt a pesszimisták 60 milliárdra, az optimisták pedig 100 milliárdra becsülték a váltó értékét.

A források megjegyezték, hogy az új tőkeinjekciót arra fordítanák, hogy a kriptopénzeken kívülre is kiterjesszék a tőzsde szolgáltatásait, valamit arra, hogy a hagyományos pénzügyi világból származó partnerekkel szorosabbra fűzzék a kapcsolatukat.

Az FTX virágzó befektetésnek tűnhet a potenciális befektetőnek: tavaly a tőzsde 85 millió dollárt gyűjtött be jutalékokból, az idei év végére pedig 400 milliós bevételt projektálnak.

A kockázati tőke már régen jelen van a kripto piacon, de ilyen tetemes összegekről ritkán esik szó. Legutóbb áprilisban a Paxos 300 milliós befektetést kapott, márciusban pedig a BlockFi 350 milliósat. Mindkét cég értékelését 1 milliárd dollár fölé vitte a befektetés.

Az FTX – a többi kriptotőzsdével együtt, egy nagyon nyereséges időszakot zárt. A tőzsde pedig folyamatosan dobja piacra az izgalmas termékeket: különböző kriptós indexeket és derivatívákat, tokenizált részvényeket és árukat. Az FTX alapítója Sam Bankman-Fried pedig a 2020-ban az egész USA figyelmét felhívta magára, amikor Joe Biden kampányának legnagyobb donorja lett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img