A PayPal engedélyezni fogja a kriptovaluták kiutalását

spot_img

A PayPal 2020 októberében jelentette be, hogy lehetővé teszi ügyfeleinek a bitcoin és más ismertebb kriptovaluták megvásárlását. A szolgáltatás eddig egy komoly hiányossággal rendelkezett, amit hamarosan orvosolhat a fizetési szolgáltató.

A PayPal fejlesztési igazgatója tegnap a Consensys kriptovaluta konferencián beszélt arról, hogy ügyfeleik hamarosan már a saját tárcáikba is ki tudják majd utalni a tőlük megvásárolt kriptopénzeket. A cég a vételi és eladási lehetőségeken kívül eddig csak a tartást, illetve a kriptók PayPal-t támogató kereskedőknél való elköltését tette lehetővé.

Habár bizonyos szempontból ezek bevezetését is óriási előrelépésnek tekinthetjük, hiszen a fentiek révén több mint 300 millió PayPal felhasználó kerülhetett közelebbi kapcsolatba a kriptopénzekkel, a kiutalási lehetőség eddigi hiánya mégis sokakban csalódást keltett. Ez a helyzet azonban hamarosan megváltozhat.

A PayPal képviselője ugyan konkrét időpontot nem említett, de utalt arra, hogy a kriptós szolgáltatásuk bevezetése óta eddig nagyjából kéthavonta adtak hírt nagyobb előrelépésekről, vagyis elképzelhető, hogy már a nyár folyamán megérkezik új funkció. Habár az USA-n kívül egyelőre máshol még nem érhetőek el a PayPal kriptós szolgáltatásai, a vállalat korábban már bejelentette, hogy 2021-ben globálisan is szeretné elérhetővé tenni azokat, így mire hozzánk is megérkezik, valószínűleg már mi is kihasználhatjuk az új frissítés előnyeit.

A közelmúltban már más fizetési szolgáltatók is bejelentették, hogy támogatni fogják a kriptovaluták kiutalását. A nálunk is sokak által kedvelt Revolut például néhány héttel ezelőtt, Nagy-Britanniában kezdte el tesztelni ennek a lehetőségét.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

FTX: útmutató a PayPal-os befizetésekhez

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img