A bitcoin korábban így reagált az 50%-ot meghaladó visszaesésekre

spot_img

Az április közepén elért közel 65 000 dolláros csúcs után, a bitcoin árfolyama  több mint 50%-ot vesztett az értékéből. Lássuk mi történt azokban az esetekben, amikor a korábbi tetőpontokat ilyen mértékű visszaesés követte.

A bitcoin korábbi rekord árfolyamairól történő nagyobb visszaesései mind rendkívül hasonló módokon mentek végbe. Az első 50%-ot meghaladó korrekciókat rendre egy nagyjából 3 hónapig tartó oldalazás, majd a mélypont visszatesztelése követte. Hogy ezt követően emelkedésre, vagy további esésre számíthatunk-e, nem ad egyértelmű választ a történelem, korábban már mindkét esetre adódott példa.

A 2013-as csúcspontot követő visszaesést egy újabb, fél éven át tartó és 10-szeres növekedés hozó emelkedés követte.

A 2014-es visszaesés után egy 3 évig tartó medve piac és további 70%-os zuhanás következett.

A 2018-as első korrekciót fél évvel később egy második, 50%-os korrekció követte.

Habár túl sok múltbéli viszonyítási pont nem áll a rendelkezésünkre, a fentiek alapján elmondható, hogy a BTC 50%-ot meghaladó visszaeséseit általában egy több hónapon át tartó konszolidációs szakasz követi. Ez alól kivételt jelentett a 2020. márciusában bekövetkező Covid crash, amikor a világ tőzsdéivel egy időben a kriptopiac is összeomlott. A másfél nap alatt végbemenő 50%-os esés után akkor egy viszonylag gyors talpraállás következett.

A fentiek alapján tehát nem kizárható, hogy a bitcoin a következő hónapokban ismét a már korábban látott menetrendet fogja követni és csak a nyár végén kapunk majd egyértelmű választ arra a mindenkit foglalkoztató kérdésre, hogy fel vagy le?

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img