Így bohóckodott Elon Musk az SNL műsorában

spot_img

Pár héttel ezelőt még gyökeresen más volt a piac. A bitcoin árolyama 50-60 000 dollár között mozgott, az altok szárnyaltak, a Tesla pedig még -elméletileg- elfogadott bitcoint az autóiért. A DOGE tulajdonosok éppen a következő óriási Elon gyertyát várták, az aktuális izgalom tárgya a cégvezér szereplése volt a Saturday Night Live (SNL) néven ismert humoros műsorban. Aztán történt, ami történt. Most viszont megnéztük, hogy pontosan milyen gegekben vett részt Musk, lássuk!

Ha műsorvezetőnek hívnak meg egy ismert személyiséget, akkor munkájának nincs vége azzal, hogy a program elején köszönti a nézőket, az egyes klipekben, rövid humoros történetekben is részt kell vennie. Ezekben az írók fantáziája szabadon szárnyalhat, bár arra ügyelnek, hogy lehetőleg legyen némi utalás a világ aktuális eseményeire.

A bandatag

Az első jelenetben Musk egy bandatagot alakít, éppen megérkeznek a tett helyszínére, az egyik rivális csoport meglőtte a kocsmárost. Miközben a bosszút tervezgetik, Musk, a cowboy mindenféle furcsa ötlettel áll elő, miszerint egyszerű letámadás helyett ássanak alagutat a konkurensekhez, így meglepetésszerű támadást intézhetnek.

Egy ponton elhangzik, hogy ő bizony a lovakból is az elektromosat szereti, látjuk is az éppen töltőn lévő négylábút. Van egy fontos utalás is a kriptopénzekre, azt is hallhatjuk, hogy csinálhatnának egy saját pénzt, az egyikük azt kérdezi, hogy azt mégis mire alapoznák, Musk szerint arra, amire csak akarják. Mire szinte üvöltve jön a válasz, hogy a pénz bizony nem így működik, az egy fém amit kisáunk a földből.

Valóban humoros az, ahogy Musk karakteréhez viszonyulnak, a női szereplő ki is mondja, hogy ő bizony gazdag, vagyis okos, így érdemes figyelni rá. Még egy koronavírus-utalás is megjelenik, kritizálva a Tesla első emberét, amiért eleinte nem hitt a maszkviselés fontosságában. A milliárdos szereplése nem kellemetlen, sőt, egészen jó, meglepően ügyesen oldja meg a feladatot:

A Mars kolónia hőse

Ebben a klippben előkerül az SNL egyik régi kedvence, Chad, az idióta, akiért valamiért rajonganak a nők, itt a marsi telepeseket kell megmenteni, de ehhez fel kell áldoznia a saját életét. Mindezt Musk a földi irányítóbázisról figyeli, innen ad utasításokat. Itt jóval kisebb a szerepe, ez talán nem is sikerült számára különösebben jól:

A Z-generáció kórház

Ebben az egészen nyakatekert rövid történetben valamiért a Z-generáció néhány képviselője várakozik egy kórházban, Musk az orvost alakítja, akinek tragikus hírt kell közölnie a fiatalokkal. A szereplés kifejezetten jó, még némi színészi képességről is tanúbizonyságot tesz. Erős a gyanúnk, hogy a forgatásokat hosszas felkészülés, akár még színészi oktatás, legalábbis coacholás is megelőzte:

Mario ellenlábasa: Wario

Egy bírósági per során jelenik meg Wario, Mario ősellensége, és a híres japán franchise egyéb szereplői is. Ez is egészen jól sikerült, bár itt Musk szereplése egy kissé erőltetettnek hat. Ennek ellenére szórakoztató, az írók itt is ügyesek voltak, eredeti, humoros az egész jelenet:

A felkonf

Utolsóként pedig érdemes megnézni az alkalmi műsorvezető első megjelnését is, itt felkonferálja a műsort, van néhány poén, némi önreflexió, ezt is ügyesen oldja meg:

De miért érdekes mindez?

Elon Musk és a kriptopénzek piaca 2021 első felében ha ideig-óriáig is, de összeforrt. Komoly hatást gyakorolt a piacra, eleinte hálásak lehettünk neki, nem sokkal később pedig nem feltétlenül kedves érzéseket táplálhattunk iránta. A személyisége mindenképp érdekes, mindamellett is, hogy valóban nem volt túl elegáns, ahogy a bitcoinnal bánt az elmúlt időszakban.

Arról nem is beszélve, hogy jelen állás szerint részt fog venni egy másik fontos coin, a DOGE fejlesztésében, hogy ebből mi lesz a kövekező időszakban, azt megtippelni sem lehet. Csak abban bízhatunk, hogy a piac előbb vagy utóbb kellően érett lesz ahhoz, hogy ne rángathassák össze-vissza tweetek, elejtett megjegyzések.

Persze a jelenség, miszerint befolyásos, óriási követőbázissal rendelkező emberek meg tudják mozgatni a piacot nem csak itt jellemző, ám az egészen aránytalan, és kissé riasztó is, hogy a kriptopénzek területe mennyire ki van szolgáltatva az olyan embereknek, mint Musk.

Musk kétségtelenül egy zseni, aki úgy tűnik szeret bohóckodni is, és még ebben sem olyan rossz. Mindezek ellenére reméljük, hogy már nem lesz sokáig ekkora hatása a piacra, mert ez nem túl egészséges, és kifejezetten veszélyes. Ha most szeretnél bitcoint, litecoint, étert, vagy egyéb altokat vásárolni egy higgadtabb, kiszámíthatóbb piac reményében, hosszútávon gondolkodva, akkor mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img