Már a gyerekek is blokkláncon érkeznek

spot_img

Hiába, úgy tűnik nincs megállás, alig van már valami, amit ne tettünk volna blokkláncra, vagy ne terveznénk éppen, hogy hamarosan oda kerül(het). Most az In Vitro Fertilisation (IVF), vagyis a mesterséges megtermékenyítés került terítékre. A terméketlen házas- és szerelemspárok számára jelenthet megoldást az eljárás, azonban ez sok stresszel, nehézséggel jár, pontosan ezen igyekszik enyhíteni a VeChain egyik új szolgáltatása.

A projekt a nem túl fantáziadús, ám annál beszédesebb “MyBaby” nevet kapta, a blokklánc területén folyton folyvást innováló VeChain partnere a shanghai Renji Hospital. A cél az embriók fejlődését bemutatni, szinte valós időben követhetővé tenni az aggódó szülők számára.

Az IVF lényege, hogy mikroszkóp alatt juttatnak be mesterségesen egy hímivarsajet egy petesejtbe, ezt követően szintén mesterséges körülmények között segítik a fejlődését embrióvá, majd a megfelelő ponton beültetik az anyába, hogy a magzattá fejlődés útját már természetes körülmények között tehesse meg egészen a születésig.

A szekértők szerint egy IVF ciklus -merthogy ciklusnak nevezik a teljes folyamatot- sok stresszel jár a leendő szülők számára, arról nem is beszélve, hogy mindig a lehető leghamarabb tudni szeretnék, hogy éppen mi történik a születendő gyermekükkel.

Pontosan ezen a feszültségen kíván enyhíteni a MyBaby, hiszen pillanatok alatt, ráadásul minden kétséget kizáróan hitelesen megtudhatjuk, hogy pontosan hol is tart az embrió a fejlődésben. A rendszer fotókat is kínál a zigótáról, ezzel is megnyugtatva a párt arról, hogy a folyamat rendben halad.

Arra a kérdésre, hogy mégis mi szükség van ehhez a VeChainThor-ra, vagy egyáltalán bármilyen blokkláncra, a válasz az, hogy a biztonság ebben az esetben még a szoksásosnál is fontosabb, minden érintett félnek tudnia kell, hogy a bizalmas adatokhoz nem férhet hozzá harmadik, illetéktelen szereplő.

Nem ez az első alkalom, hogy a Renji kórház a VeChainnel dolgozik, már 2019-ben is volt egy közös projektjük, akkor tumoros betegek kórtörténetét tették követhetővé blokklánc alapon. A VeChain az élet szinte minden területén igyekszik megjelenni, nemrég indult például a versenylovalakat figyelő rendszerük, foglalkoznak élelmiszerek követésével is egyebek mellett.

Ha most szeretnél VET-et, vagy egyéb kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img