A Bitcoin kínálat egy százaléka van tokenizálva

spot_img

A Bitcoin forgalomban lévő kínálatának egy százaléka jelenleg Wrapped BTC (WBTC) néven van tokenizálva, ami közel 6,2 milliárd dollár értékű BTC-nek felel meg.

A mérföldkövet a BitGo kripto letétkezelő cég termékmenedzsere, Kia Mosayeri jelentette be, aki 2021. június 7-én tweetelte a hírt. A BitGo, a Wrapped Bitcoin protokoll letétkezelője, amely 2019 januárjában indította el Bitcoin alapú ERC20 tokenjét, a WBTC-t az Ethereumon.

Az Etherscan szerint jelenleg 187 610 db bitcoin van tokenizálva, ami 6,18 milliárd dolláros piaci kapitalizációnak felel meg. A CoinGecko szerint a BTC jelenlegi forgalomban lévő készlete közel 18,73 millió darab, ami megerősíti az 1%-os mérföldkövet.

A BTConEthereum becslése alapján 240 620 db Bitcoint tokenizáltak különböző protokollokon keresztül, hogy az Ethereumon használható legyen, ami 7,91 milliárd dolláros összesített kapitalizációnak felel meg. A WBTC egyértelmű dominanciát gyakorol a szektorban, az Ethereumon tokenizált összes Bitcoin 78%-át képviseli.

Bitcoin az Ethereum blokkláncon: megérkezett a Wrapped Bitcoin (WBTC)

További vezető Bitcoin tokenizációs protokollok közé tartozik a második helyen álló Huobi BTC 37 906 db BTC-vel, azaz a csomagolt Bitcoin kínálat 15,7%-ával, valamint a harmadik helyen álló RenBTC 10 247 db tokenizált BTC-vel. A Synthetic BTC 1410 db BTC-vel rendelkezik, ezt követi az imBTC 1125 db Bitcoinnal és a TBTC 916 db BTC-vel.

A tokenizált BTC-t támogató hozam farmok és a kamatozó Ethereum alapú DeFi protokollok közelmúltbeli elterjedése volt a szektor növekedésének fő mozgatórugója. A DeFi hype alatt használtál csomagolt BTC-t? Várjuk a tapasztalataidat a cikk alatt kommentben vagy a discord szerverünk “offtopic” szobájába!

Ha csomagolt Wrapped BTC-t (WBTC) szeretnél vásárolni vagy váltani a Binance felületét ajánljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img