Minden idők legnagyobb ingatlan vétele kriptovalutában

spot_img

Pár napja Miamiban történt minden idők legnagyobb kriptovalutában fizetett ingatlan tranzakciója, egészen pontosan 22,5 millió dollár. Az utalás részleteit nem hozták nyilvánosságra, így nem derült ki az sem, hogy ki a vevő és milyen digitális eszközöket használt a vásárlásra.

A rekord, amely megdöntötte Miami négyzetméterenkénti árrekordját is, mindössze néhány nappal azután született, hogy a város adott otthont a világ legnagyobb kripto eseményének, a Bitcoin 2021 konferenciának.

Giovanni Fasciano, a Sapir Corp. fejlesztője így nyilatkozott a vásárlásról:

“Ezzel az eladással Miami ingatlan történelmet írt. A kriptopénz a vagyon jövője, és hisszük, hogy ez csak a kezdet”.

Kriptovaluták az ingatlanpiacon

A múlt hónapban a szingapúri székhelyű Zipmex kriptotőzsde, a thaiföldi One.Six ingatlanfejlesztővel kötött partnerséget, hogy megkönnyítsék a kriptovalutás fizetéseket a még be nem fejezett luxus társasházakért.

Chawin Athakravisunthorn a One.Six-től elmondta: “Azzal, hogy a kriptovalutákat alternatív fizetési módként kínáljuk, vonzóbbak lehetünk a konkurensnél. A kriptovalutákkal szélesíthetjük fizetési palettánkat, ami által ki tudunk lépni a kriptoszférába. Az ingatlanok által, vásárlóink sikeresek lehetnek az olyan kripto befektetésekben is, ahol kézzelfogható eszközökbe is diverzifikálhatnak.”

Érdekes megközelítése a divezifikálásnak! Úgy néz ki a kriptovaluták lassan minden gazdasági szegmensbe betörnek és teret nyernek. Hazánkban is megtalálhatóak már az olyan ingatlan hirdetések, ahol az eladó Bitcoint szeretne kapni családi házáért. Ha Bitcoint vagy más nagyobb kriptovalutát vásárolnál, a Binance felületét ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img