Hollandia betiltaná a kriptovalutákat

spot_img

Pieter Hasekamp, a holland Központi Tervezési Hivatal (CPB) igazgatója úgy véli, hogy a kriptovaluták összeomlása elkerülhetetlen a jövőben. Véleménye szerint a holland kormánynak azonnal be kellene tiltania a Bitcoint és más kriptovalutákat.

“A Bitcoin kereskedelmét, bányászatát és birtoklását teljesen be kell tiltani”

Hasekamp úgy véli, hogy a kriptók betiltása mindenképpen a Bitcoin értékének csökkenéséhez vezetne más kriptovalutákkal együtt, és “a kriptók végét jelenthetné”.

A kriptovalutákat többek közt azért becsmérelte, mert a hivatalos pénzintézetek nem engedélyezik, a kormányok és a pénzügyi hatóságok részéről világszerte alig, vagy egyáltalán nincs szabályozva.

Hasekamp hozzátette: “Végül is magának a terméknek nincs belső értéke, és csak a mások általi elfogadásból meríti vonzerejét.”

Meglepő Hollandia kriptovalutákhoz való hozzáállása, ugyanis 2018-ban még a holland pénzügyminiszter, Wopke Hoekstra elutasította a kriptotilalom bevezetését. Míg a világ másik fele saját kripto befektetési alapjait készül létrehozni és a bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt legalizálja, addig Hollandia a tiltás felé mozdul el.

Ha nagyobb kriptovaluták vásárlásán gondolkozol, a Binance és az FTX felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/u.today, platoblockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img