Különbségek a stabil coinok felhasználási módjai között

Megosztom

Habár hajlamosak lehetünk őket egyformának tekinteni, a stabil coinok kedvelt felhasználási módjai között jelentős különbségeket tapasztalhatunk.

A Coingecko statisztikái alapján jelenleg már több mint 104 milliárd dollár értékű stabil coint hoztak forgalomba. A legnagyobbnak ezek közül továbbra is az USDT tekinthető, ami nem csak piaci részesedésben, de körforgásának sebességében is vezeti a mezőnyt.

A körforgási sebesség (Velocity) azt mutatja meg, hogy egy nap alatt hányszor cserél gazdát egy adott pénzügyi eszköz teljes mennyisége. Míg a Tether esetében ez a mutató 1.55-szörös, tehát 24 óráránként a 60 milliárd dollár értékben kibocsátott USDT tokenek tobb mint 90 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak, addig a második helyezett USDC már csak alig tized ekkora sebességgel mozog.

A különbség elsődleges okának a tőzsdéken fellelhető USDT kereskedési párok magas száma tekinthető. Az alternatívák megjelenésének ellenére, a traderek többsége továbbra is Tether ellenében szeret kereskedni. Ugyanakkor egészen más eredményre jutunk, ha egy másik felhasználási területet veszünk összehasonlítási alapul. A kamatozó szolgáltatások tekintetében az USDC tekinthető a legkedveltebb és sok esetben profitábilisabb választásnak.

Tetherből jelenleg a teljes mennyiség nagyjából 1.5%-a, vagyis 1 milliárd dollár értékű stabil coin van különböző hitelező appokban kihelyezve. A vele elérhető megtérülés mértéke 2 – 20% között alakul.

Kihelyezett USDT mennyiség

USDT megtérülések az ismertebb hitelező oldalakon

Az USDC coinból ezzel szemben mintegy 5 milliárd dollár, vagyis a teljes mennyiség nagyjából 20%-a található meg ezekben a szolgáltatásokban. A vele elérhető éves hozam 5-30% között alakul.

Kihelyezett USDC mennyiség

USDC megtérülések az ismertebb hitelező oldalakon

Nem mindegy tehát, hogy milyen felhasználási módhoz milyen kriptovalutát választunk. Míg kereskedéshez a magas likviditása miatt továbbra is a Tether a legjobb választás, a passzívabb befektetési formák esetében már érdemes utána nézni, hogy a rivális USDC-t választva nem találunk-e kedvezőbb ajánlatot.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel