Novogratz: a Cardano egy fura szekta

spot_img

A piac számos indikátora közé tartozik a market cap, a kerskedési volumen, a mainstream médiamegjelenések száma és számos egyéb. Most azonban úgy tűnik kezd megjelenni egy újabb mutatószám, méghozzá a kripto-celebek egymásnak szóló üzengetéseinek száma. Most épp Mike Novogratz, a Galaxy Digital feje szúrt egyet oda a Cardano alapítógának, Charles Hoskinsonnak.

A Yahoo Finance egyik munkatársával folytatott beszélgetés során hangzott el mindez Novogratztól, a kiindulpont természetesen nem volt más, mintsem az ADA árfolyama. De nem ez volt az egyetlen furcsa, egyben mélyen elgondolkodató megjegyzése, amit a lenti tweetben olvashatunk.

De mielőtt ezekre rátérnénk, lássuk magát a cicaharcot. Tehát Novogratz szerint a Cardano egy szekta, pontosabban egy “fura szekta”, ez magyarázhatja az árfolyamát. Persze Hoskinsont sem kellett félteni, hamar vissavágott a nagybefektetőnek. Válaszában kissé gúnyos stílusban felajánlotta, hogy “lefordítja” az elhangzottakat, íme:

“…ez azt jelenti, hogy nem lát egy hátsó ajtót, amivel manipulálhatná az árfolyamot, nem tud egy kedvező áron beszállni. Valamiért az igazságos, transzparens, közösség-vezérelt kriptopénzek szekták, erre emlékezni fogok Mike.”

De túl a cicaharcon, Novogratz kimondott valami nagyon fotnosat a piac 2021-es helyzetéről. A Bitcoin megteremtette a technológiát, mostanra pedig már arról van szó, hogy a közösség fontosabb, pontosabban a “social construct”, vagyis a szociális struktúra.

Elgondolkodtató, hiszen valóban azt látjuk a piacon, hogy mintha kezdenének, vagyis már meg is jelentek a rajongótáborok. Teljesen mindegy, hogy melyik projektről van szó, terítékre kerülhet a VeChain, a Chiliz, a Cardano vagy bármi egyéb, szinte minden nagy projektnek megvan a maga tábora, akik vakon hisznek az igazukban.

Ezeknek a táboroknak a tagjait nem lehet kitéríteni a hitükből, más táborok híveit egy kicsit elvakultnak, netán egyenesen hülyének tartják, de a saját projektjükkel minden a legnagyobb rendben. A fundamentum kifogástalan, a partnerkör szépen gyarapodik, az aktuális ára pedig még véletlenül sem túlértékelt.

Persze jelen cikk szerzője tökéletesen tisztában van azzal, hogy ez a jelenség, a klikkesedés, szekértábor alkotás az élet és a világ minde részén így van. Remek példa a villanyautózás, némi rosszindulattal erre a piacra is rá lehet húzni, hogy egy szekta, az legalábbis biztos, hogy megjelenik egyfajta összetartás- és összetartozás a villanyautósok körében. És ez így van jól.

A kriptopénzek piacán viszont az elmúlt években jelent csak meg ez a folyamat, ám ez jót jelent, mármint az, hogy megjelent, hiszen ez is egy újabb szép példája annak, hogy fejlődünk, megyünk előre, haladunk. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img