Medvés: éves rekordon a tőzsdei beutalások

spot_img

A bitcoin árfolyama több, mint 50%-ot esett az elmúlt két hónapban, de lehet, hogy a java még csak most jön. Egyrészt éppen egy halálkeresztet írnak le a mozgóátlagok, másrészt már arról szólnak a hírek, hogy a nagybefektetők is eladnak. Most egy újabb on-chain indikátor utal arra, hogy megint esés jön: a tőzsdei beutalások.

A CryptoQuant indikátorai azt mutatják, hogy tegnapi napon a spot tőzsdékre tartó “inflow” középértéke akkora ugrást írt le, ami a 2020-as márciusi nagy beesést megelőzőhez hasonlítható.. Akkor a koronavírus miatti félelem uralta el a piacokat – beleértve a hagyományosakat is. Az árfolyam három hét alatt 9900 dollárról 3750-re zuhant. A beutalások középértéke most nagyjából a fele az említett tavalyi eseményhez képest, viszont felfelé tart és jó eséllyel növekedni fog.

A különböző inflow indikátorok azt mérik, hogy mekkora tőke áramlik be külsős tárcából a tőzsdék által birtokolt tárcákba. Ha sokkal több áramlik a tőzsdékbe, mint amennyi kifelé megy, akkor az annak a jele, hogy eladási hullám jöhet. Ezzel ellentétben, amikor a tőzsdéről kifelé viszik a kriptopénzeiket a befektetők, az annak a jele, hogy hosszú távon longra tesznek.

/CryptoQuant/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img