Mexikó harmadik leggazdagabbja szerint minden portfólióban ott a bitcoin helye

spot_img

Korábban is írtunk már Ricardo Salinas Pliego-ról, a mexikói szupergazdagok harmadikjáról. Ahogy a legtöbb kimagaslóan sikeres vállalkozó, Salinas is óriási időtávlatokban, évtizedekben gondolkodik, most ismét kiállt a bitcoin mellett a TV, pénzintézet, sok egyéb tulajdonos.

Nem titok, hogy Salinas veterán bitcoin befektető, hosszú évek óta ül készletein. Azt nem tudjuk, hogy a kissé gyengélkedő árfolyam miatt, vagy egyszerűen menetrendszerű megszólalásként, de nemrég arról beszélt, hogy a vezető kriptopénznek minden portfólióban megvan a helye, jelen kell(ene) lennie.

Aki beszél spanyolul, az alább megtekintheti a teljes interjút, aminek a lényegét természetesen össze is foglaljuk. A mondanivaló sarkalatos pontja, hogy a bitcoin annyira “szolid”, vagyis biztos befektetés, mint az arany, illetve a “természetét”, vagyis a tulajdonságait illető vita nem annyira fontos azoknak, akik ismerik az adottságait.

Kifejtette azt is, hogy értelmetlen, céltalan azon vitatkozni, hogy a bitcoin pénz vagy értéktároló, hiszen a lényeg az, hogy minden tulajdonsága adott ahhoz, hogy a modern világ aranya legyen. A véges készlet, a könnyű transzferálhatóság, és a likviditás azok a meghatározó okok, amik miatt mindenkinek meg kellene fontolnia a bitcoin befektetést.

Említést tett az Ethereumról is, amiben nem bízik, hiszen nincs véges készlete, az olyan projektekről, mint a Monero és a Zcash pedig azt gondolja, hogy előbb vagy utóbb be lesznek tiltva a legtöbb országban. Nem titok, hogy Salinas portfóliójának 10%-a áll a kriptopénzben, ez minden bizonnyal jelentős összeg, hiszen becsült vagyona 15,2 milliárd dollár.

Mexikó második legnagyobb TV csatornája, a TV Azteca áll a tulajdonában, ahogy a Banco Azteca is, az ország egyik legnagyobb bankja.

Ahogy arról lenti cikkünkben részletesen is beszámoltunk, nem csoda, hogy Salina ennyire lelkes a kriptopénz kapcsán, hiszen élete legjobb befektetésének tartja a bitcoint, hogy pontosan mikor, és hogyan fektetett be, az kiderül összefoglalónkból:

Salinas: a bitcoin volt életem legjobb befektetése

Az inflációs veszélyek kapcsán kifejtette azt is, hogy 1981-ben, amikor a karrierjét kezdte a peso aránya a dollárhoz 1:20 volt, jelenleg ez 20 000:1, ha azonban máshova evezünk Latin Amerikában, például Argentínába, vagy Venezuelába, akkor már értelmét veszti az is, hogy egyáltalán megvizsgáljuk az infláció mértékét.

Ha most szeretnél bitcoint venni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img