Évszázados megfigyelés adhat reményt a bitcoin bikák számára

spot_img

A bitcoin árfolyama a tegnapi nap folyamán rövid időre visszatért, majd ismét elrugaszkodott a 2021. anuár 1-én is mért ~29 000 dolláros árfolyamról. Az elmúlt évek során az évindító szintek elérése hosszú időre meghatározó szerepet töltött be a BTC életében.

Ami ugyancsak okot adhat az emelkedésben reménykedők számára, az a klasszikus Wyckoff felhalmozási séma mélypontjára utaló formáció kirajzolódása. Richard D. Wyckoff még az 1800-as években kezdte meg a kereskedést és saját megfigyelései alapján körülbelül 100 éve vetette papírra a hosszú karrierje során megszerzett tapasztalatait.

Wyckoff látásmódja szerint a nagy pénzeket mozgató tőzsdei spekulánsok részben az piacok működésének sajátosságaira, részben az emberi pszichológiára alapozva hozzák meg döntéseiket, ami jellegzetes, vissza-visszatérő nyomokat hagy a grafikonon. A nagy értékben történő felhalmozásra (Wyckoff accumulation), vagy éppen eladásra (Wyckoff distribution) utaló jelek nem csak a hagyományos tőzsdei, de a kriptopénzek grafikonjain is felfedezhetők.

Egyes elemzők szerint éppen az eladási sémát láthattuk kirajzolódni a bitcoin elmúlt hónapok során végbemenő árfolyamesését megelőzően…

…majd ugyanennek az ellentetje ismétlődhetet meg kicsiben a 30 000-es régió többszöri visszatesztelése során.

A közösségi oldalakon valaki egymásra is illesztette a felhalmozás sablonját és az árfolyam tényleges alakulását.

Amennyiben tényleg a fenti séma szerinti felhalmozást láthattuk kibontakozni, akkor a bitcoin tegnap elért mélypontja lehetett az április közepe óta tartó esés vége. Érdekesség, hogy ha a második legnagyobb kriptovalutának számító ethereum jelenleg 2011 dolláros árfolyamon áll, miközben január 1-én még csak 740 dollárt ért, vagyis az ETH idén még a hosszantartó korrekció ellenére is sokkal jobb teljesítményt nyújtott a BTC-nél.

További elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img