A Miami Heat stadion után az egész MLB-t célozta meg az FTX

spot_img

Folytatódik az FTX térhódítása az amerikai sportokban. Nemrég a tőzsde a Miami Heat kosárlabdacsapat stadionját nevezhette át FTX Arena-ra 135 millió dollárért cserébe, most pedig az MLB-vel, vagyis az amerikai profi baseball-ligával kötött szerződést.

Az FTX sajtóközleménye szerint a tőzsde “hosszú távú és globális együttműködésre lépett” az MLB-vel. Ezzel pedig ők lettek az első kriptotőzsde, ami hivatalosan is együttműködik egy sportligával.
A MLB és az FTX az alábbiakban egyezett meg:

  • Az FTX.US logója szerepel majd az MLB bíróinak uniformisán. Először a július közepi all-star gálán villannak majd fel, azt követően pedig gyakorlatilag az összes baseball meccsen viselik majd a logóval ellátott pólót a bírák.
  • Az FTX megkapja azokat a jogokat a ligától és a játékosok szervezetétől, amik alapján videós visszajátszásokat készíthet. Csak tippelni tudunk, hogy ez miért hasznos nekik: valószínűleg NFT-ként, gyűjtögetős digitális tárgyként szeretnék értékesíteni azokat.

A megegyezés pénzügyi részletei nem derültek ki, a CoinDesk kérdésére csak annyit árultak el, hogy öt éves időtávra írtak alá.

/ftx.com, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img