Megvan az alj? Újra megy a pénz a kriptós alapokba

spot_img

Négy hét után először zárt pozitív hetet a kriptopénzes alapok inflow-ja, vagyis több tőke érkezett az alapokba, mint amennyit kivettek belőlük. Emellett 9 hét után most először mindegyik alapnál pozitívat mutatott a flow.

A Bitcoin alapokba érkezett a legtöbb pénz, 39 millió dollár. Miután az Ethereum alapok a múlt héten rekord mértékű tőkekiáramlást mértek, most 17,7 millió dolláros pluszban zártak. Kevesebb érdeklődés övezte a kis altcoinokat: a Polkadotba +2,1 millió, az XRP-be +1,2 millió dollár érkezett.

A friss számok azt mutatják, hogy újra megújult az érdeklődés az intézményes befektetők felől. Mivel nekik más módjuk is van arra, hogy kriptopénzeket vásároljanak – nem kell a listázott alapok valamelyikét megvenniük, direkt módon is vásárolhatnak, nehéz pontosan felmérni a vásárlások és az érdeklődés mértékét.

Mindenesetre a zuhanások óta először, több makró mutató is újra pozitív jeleket adott. A spot tőzsdéken tartott bitcoinok száma megint csökkenni kezdett, a bálnák pedig újra felhalmoznak.

https://twitter.com/open4crypto/status/1411643692570513411

/CoinShares Digital Asset Fund Flow Weekly/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img