A Jack Dorsey-féle Square hardvertárcát fejleszt

spot_img

A Jack Dorsey Twitter alapító által vezetett Square fizetési alkalmazás hamarosan piacra dob egy hardver tárcát. Ezt maga Jack Dorsey és Jesse Dorogusker, a Square vezető hardverese jelentette be.

A tervezett hardvertárca non-custodial lesz, vagyis nem egy szolgáltatás fogja megőrizni a tárca tartalmát; a használó birtokában lesz a saját privát kulcsának. A tárcában viszont lesz egy assisted-self-custody-nak nevezett lehetőség, ami arra utal, hogy a Square felléphet harmadik félként a biztonság érdekében. Emiatt került a képbe a multisig, vagyis a több aláírásos megoldás: egy multisig tárcával csak több privát kulcs megadásával véglegesíthető egy tranzakció. Egy hardvertárca esetében ezzel könnyebben megoldhatóak az eszköz elvesztése vagy lopása miatti nehézségek.

A fejlesztőcsapatot Max Guise vezeti majd, aki a Square hardverbiztonságért felelős vezetője. A csapatba jelenleg is különböző posztokra keresnek hardver- és biztonság szakértőket is.

 

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója sosem titkolta, hogy rajong a Bitcoinért. Twitter biójában jelenleg is csak egy szó áll: #bitcoin. Nemrég azt is elmondta a sajtónak, hogy ha nem lenne a Twitter, akkor valószínűleg a Bitcoint fejlesztené.

A Square alkalmazáson már régóta lehet kriptopénzt venni, a cégnek csak ebből a szegmensből 3,5 milliárd dollár bevétele származott idén. Emellett a vállalat mérlegében még szerepel a tavaly októberben, 50 millió dollárért vásárolt bitcoin.

A Square az Egyesült Államokban népszerű fizetési alkalmazás. Egyelőre nem tudni, hogy a hardvertárca globálisan elérhető lesz-e vagy sem. Ha addig is hardver tárcát keresel hosszú távú tárolásra, mi a Ledgert vagy a Trezot ajánljuk.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img