Bullish Global: Top szakértő kerülhet az EOS készülő tőzsdéjének élére

spot_img

Már az indulása előtt 9 milliárd dollárra érétkelik az EOS induló kripto tőzsdéjét, aminek élére egy ismert szakembert fognak kinevezni.

Az EOS-t fejlesztő Block.One csoport még májusban jelentette be, hogy 2021. második felében saját tőzsdét indít Bullish Global néven. A kezdeményezést több ismert befektető, például a PayPal egyik alapítója, Peter Thiel is támogatja, de az költségek nagy részét javarészt az EOS 2017-es ICO-ja során összegyűjtött pénzből finanszíroznák.

Az EOS a 4 évvel ezelőtti, egy teljes egész éven át tartó token kibocsátási folyamata során 4.2 milliárd dolláros bevételre tett szert, aminek nagy részét azóta is bitcoinban tárolták. A cég decemberben jelentette be, hogy az eredetileg 144 000 BTC-s céges kincstárat a medve piac során különböző piaci módszerekkel sikerült “jelentős mértékben” tovább növelniük, amit most szintén fel szeretnének használni az új oldal beindításához.

A Block.One 164 000 BTC-t, 20 millió EOS-t, 100 millió dollárnyi készpénzt és 300 millió dollárnyi külső szereplőktől bevont tőkét fordítana arra, hogy életet leheljen a saját tőzsdéjébe.

A Bullish Global a tervek szerint az EOS blokkláncra épülne, így valamilyen formában a token is szerepet játszhat majd az oldal életében. A Bullish a centralizált tőzsdei mellett DeFi jellegű megoldásokkal, köztük egy Uni/Pancake jellegű (AMM) dexxel, valamint kamatozó és hitelező szolgáltatásokkal is igyekezne magához csábítani a tradereket.

A Bullish pénteken jelentette be, hogy egy úgynevezett SPAC ügyletet fog végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy egy hosszas tőzsdére menetelt megelőző engedélyeztetési eljáráson menne keresztül, inkább (9 milliárd dollárért) felvásárol és átnevez egy már a New York-i tőzsdén kereskedett céget és ennek a törvényes kiskapunak a segítségével, gyorsított eljárásban fogja piacra dobni a saját részvényeit. Az erre kinézett vállalat a Far Peak Acquisition nevű befektetési társaság lesz, amit a New York-i tőzsdét és annak anyavállalatát 2007 – 2018 között igazgató Thomas Farley alapított. Mindez azért fontos részlet, mivel a felvásárlást követően magát Farley-t, vagyis a világ legnagyobb hagyományos tőzsdéjének egykori vezetőjét fogják kinevezni a Bullish Global élére.

A nagy név ellenére kérdés, hogy nincs-e máris túlárazva a Bullish érétkelése. Azzal például, hogy a Bullish részvényeit kapásból 9 milliárd dollárra értékelik, az induló váltó a Coinbase összértékének 20%-át fogja érni. Csakhogy míg a Coinbase egy 8 éve létező és több mint 50 millió regisztrált felhasználóval rendelkező tőzsde, a Bullish jelenleg még nem is működik, tesztelése csak a következő hetekben fogja kezdetét venni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img