Beszünteti a részvénytokenek kereskedését a Binance

spot_img

Megszűnik a részvénytokenek kereskedési lehetősége a legnagyobb kriptotőzsdén – közölte a Binance egy friss blogbejegyzésben.

A részvénytokenek vásárlási lehetősége azonnali hatállyal megszűnik. Aki tart a számláján bármilyen részvénytokent, az még 90 napig eladhatja azokat. Október 14-e után már kézzel nem fogod tudni eladni a tokeneket (valószínűleg a Binance piaci áron eladja azokat a számládról az utolsó napon). Ezután semmilyen formában nem lesznek elérhetőek a részvénytokenek a tőzsdén.

A kereskedhető, részvények árfolyamát követő tokenek egy újdonság volt a Binance-nél, amit idén áprilisban vezettek be. A kínálat elég szegény volt, de a tőzsde állítása szerint népszerűek voltak az Apple, a Tesla, a Coinbase, a Microsoft és a MicroStrategy részvényeiből levezetett tokenek. Ezeknek a termékeknek a kivezetését a tőzsde azzal indokolta, hogy a jövőben inkább más termékekre szeretné helyezni a hangsúlyt.

A Binance alternatívájaként az FTX-et tudjuk ajálani, ahol egy kicsivel szélesebb a tokenizált részvények kínálata.

A kriptopénz közösség nehezen hitte el, hogy egy magas potenciállal bíró termékről ilyen könnyen lemond a Binance – ráadásul pont egy olyan időszakban, amikor  a különböző pénzügyi hatóságok világszerte felfedezték maguknak a tőzsdét. A legfrissebb pletykák szerint már Hongkongban is nyomás alá helyezték a tőzsdét: a helyi értékpapír- és határidős szerződések bizottsága szerint a Binance csoportnak nincs engedélye arra, hogy az országban működjön.  A közösségi médiában szétnézve a vélemények eléggé egyöntetűek: a Binance körül szorul a hurok és most igyekeznek jobb pozícióba kerülni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img