A “The Walking Dead” érkezik a Sandbox Metaverse-be

spot_img

A népszerű képregény és TV franchise részese lesz az NFT alapú Sandbox online világának. A játékosok amellett, hogy Walking Dead alapú játékokban vehetnek részt, saját játékaikat is elkészíthetik a franchise-ból már jól ismert eszközökkel, amiket megoszthatnak másokkal. Így erősödik tovább a Sandbox play to earn gazdasága, ahol a játékosok eddig elsősorban saját maguk által készített NFTkkel tudtak kereskedni a piacon.

Nem ez az első alkalom, hogy az Ethereumra épülő (hamarosan Polygonra települő) Sandbox sikeresen licenszel egy már ismert márkát a játékosok által uralt online világához. Az évek során olyan alkotókkal és márkákkal sikerült bővíteniük repertoárjukat mint a Smurfs, Deadmau5, CryptoKitties és az Atari. Legújabb, Walking Dead licenszük bemutatja azt is, hogy milyen széles körű, választékos témákat fog lefedni a közelgő virtuális világ, a metaverse.

Az Animoca Brands bejelentése alapján júliusban, a Skybound Entertainment-el együttműködve hozta létre a “The Walking Dead” Sandbox világát, ami a zombi témájú franchise karaktereivel, eszközeivel és jellegzetességeivel gazdagítja a Sandbox univerzumát, így a már ismert karakterekkel is fogunk találkozni, mikor a Sandbox világát járjuk.

Walking Dead – Play to earn

Nem meglepő, hogy megjelenésekor a játékban nem lesz más dolgunk mint megpróbálni túlélni a zombik által uralt világban. A Sandbox híres 3D voxel alapú technológiájával kerülnek megvalósításra a filmből ismert karakterek mint Rick Grimes és Michonne, a játékosoknak pedig különböző erőforrásokat kell felkutatni, földet művelni, fegyvereket kovácsolni, legyőzni az élőhalottak hordáit, valamint szövetségeket formálni más játékosokkal – és még sorolhatnánk. Akinek ez nem lenne elég, a Sandboc Game Makerben készített NFT-inket is bevihetjük a játékba, melyek illeszkednek a Walking Dead világába.

A Sandbox nyilatkozatából tudjuk meg, hogy a franchise bevonásának elsődleges célja, hogy a játékosok olyan Walking Dead élményben részesüljenek, amit saját kényük-kedvük alapján alakíthatnak is akár, csak a képzelet – és persze a Walking Dead világának eszközkészlete – szabhat határt a játéknak.

Ahogyan a többi márka bevonásánál is tették, a Sandbox egy exklúzív virtuális földterületet szentel a Walking Dead-nek, ami a világtérképről lesz elérhető. A játékosoknak pedig lehetőségük lesz saját parcelláikat megvásárolni a Walking Dead LAND közelében, így lehetővé téve azt, hogy saját interaktív élményeket fejlesszenek, amik kapcsolódnak a Walking Dead világához. Így nem csak bővülni fog a Sandbox zombi stílusú világokkal, de a játékosok pénzt is kereshetnek vele.

LAND eladások és alfa teszt

A LAND értékesítései eddig jelentős bevételt hoztak a The Sandbox számára, az egyik legutóbbi eladásból áprilisban 5,9 millió dollárt gyűjtöttek mindössze 24 óra alatt. A LAND token tulajdonképpen az a virtuális parcella, amin tulajdonosa bármilyen élményt létrehozhat, fejleszthet, de hagyhatja parlagon heverni is, amennyiben arra számít, hogy a későbbiekben felértékelődik a virtuális ingatlan. Tekintve, hogy minden egyes LAND egy NFT, a tulajdonjog egyszerűen átruházható és akár a másodlagos piacokon is értékesíthető. Kitűnő példája továbbá annak is, hogy a digitális műalkotások és kártya gyűjtemények mellett, mennyire erősen jelen vannak az NFT-k a játékiparban már most.

A Sandbox idén nyáron vág bele a Walking Dead publikus alfa tesztjébe és arra bíztatnak minden játékost, hogy legalább egyszer nézze meg, hogy milyen is a Walking Dead játék a Sandbox verziójában. A Walking Dead licenszelésével a fejlesztők nem titkolt szándéka az is, hogy a mainstream közönséghez eljuttassák a metaverse fogalmát és első kézből meg is tapasztalhassák azt.

Pontosan illeszkedik a Sandbox víziójába a Walking Dead bevonása az Atari és Smurfs mellé, hiszen szeretnék felépíteni a metaverse nyílt, virtuális vidámparkját. Számításaink szerint jó úton járnak, hiszen az eddigi szórakoztatóipari márkák bevonásával már körülbelül egymilliárd embert is el tudnak érni, akik potenciális jövőbeni felhasználók is lehetnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img