A Coinbase igazgatója reagált a DOGE alkotójának: a kriptó több szabadságot ad

spot_img

Tegnap írtunk arról, hogy a Dogecoin alkotója elzárkózott a kriptopénzes közösségtől és éles kritikával illette az egész piacot és az iparágat. Röviden egy  „jobboldali, hiperkapitalista technológiának” nevezte, ami szerinte „arra szolgál, hogy a pártfogóinak a vagyonát gyarapítsa, adóelkerüléssel, mesterségesen fenntartott hiánnyal és a szabályozások hiányának kombinációjával”.

https://kriptoakademia.com/2021/07/16/dogecoin-alapito-piac-velemeny

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója válaszolt Palmernek: szerinte ennyire nem kell sarkosan látni ezt a szektort: „a kripto egyszerűen csak alternatívát kínál azoknak, akik több szabadságot szeretnének”.

A CEO hangsúlyozta, hogy azok, akik továbbra is biztosítékokra és a különböző felügyelő szervek ellenőrzésére vágynak, igénybe vehetik a tradicionális pénzügyi rendszer lehetőségeit.

„Viszont a kripto egy régóta vágyott frissítő újdonság azoknak, akik úgy gondolják, hogy az állami és központi megoldások nem eléggé hatékonyak.”

Armstrong szerint a hagyományos pénzügyi rend túlságosan korlátozza a lehetőségekhez való hozzáférést. Erre példaként a befektetői akkreditálást hozta fel:

„Ezt a legjobb szándékkal vezették be – hogy megóvják az átlagembereket az átverésektől. Ez egy nemes cél. De mi lett az eredménye? Az, hogy sok esetben illegálissá tették, hogy befektetésből meggazdagodj – kivéve ha már előtte is gazdag voltál.”

A bitcoin a kisbefektetők számára azért lehet vonzó, mert nem kell hozzá semmilyen engedély és akkreditáció egyetlen pénzügyi ellenőrző szervtől sem. „Részben emiatt is tett gazdaggá ennyi embert a Bitcoint. Nem egy értékpapír volt, így az egyszerű emberek is korán befektethettek.”

A végére Armstrong megállapítja, hogy a kriptopénzek biztosítanak egy gazdasági mobilitást és a lehetőségek nagyobb egyenlőségét – mindenki számára. De kihangsúlyozta, hogy mindenki megválaszthatja azt a rendszert, ami neki a legjobban műküdik.

„A kripto nem fogja megoldani a vagyoni egyenlőtlenséget – mivel nem törekszik arra, hogy mindenki ugyanazt kapja.”

– írta a végén a Coinbase vezérigazgatója.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img