Újabb CBDC kísérlet ezúttal az Egyesült Arab Emírségekben

spot_img

Az Egyesült Arab Emírségek a legújabb ország, amely csatlakozik az országon belüli digitális valutával való kísérletezéshez. A digitális valuta bevezetését bejelentő 2023-2026 közötti hároméves tervvel, az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankja, a CBUAE, a világ 10 legjobb központi bankja közé kíván kerülni.

A CBUAE stratégiája hét célkitűzést foglal magában, amelyek segítenek az ország digitális átalakulási törekvéseinek megvalósításában, elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokra összpontosítva. A Gulf News beszámolója szerint ezt az átalakulást nagymértékben a mesterséges intelligencia és a big data megoldások fogják diktálni.

Az Egyesült Arab Emírségek innovációs stratégiája az “ellenőrzési, felügyeleti és biztosítási rendszerek” kialakítását célozta meg. Az Emírségek kormányának globális fintech célja is egyben, a 2021-es zöld gazdaságra vonatkozó kezdeményezésével összhangban maradva, egy biztonságos felhő infrastruktúra létrehozása. Be fogják vezetni továbbá az úgynevezett UAE Pass-t, – a polgárok nyomon követésére szolgáló digitális személyazonossági rendszert – “a pénzügyi szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáférés elősegítése érdekében”.

Míg korábban számos Öböl-menti ország jelezte, hogy készen áll a digitális technológiákkal való kísérletezésre, az Egyesült Arab Emírségek szabályozó hatósága lesz az első, amely fix időzítéssel jelenti be CBDC kísérleteit.

Ahogy a kriptopénzek egyre inkább elnyerik a közvélemény bizalmát, a kormányok is egyre jobban odafigyelnek a blokklánc és a digitalizáció használata körüli fejleményekre a meglévő pénzügyi rendszereiken belül.

Mivel a Bitcoin jelenléte a mainstream pénzügyekben napról napra erősödik, a kormányok világszerte újraértékelik a Bitcoin felhasználás lehetőségeit és annak közvetlen hatását gazdaságukra.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/cointelegraph, blockchain news/

Nigéria központi bankja 2021 végére tervezi saját CBDC elindítását

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img