Kriptopénzügyek – 3.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

AMON

Az AMON kriptokártya szolgáltató szép kamatokat kínál lending szolgáltatása kapcsán. Évente akár 13%-os kamatot is szerezhetünk a kriptovalutáinra, amit hetente fizetnek ki. Hamarosan érkezik az AMON kártya is, ami UnionPay lesz. Az AMON lending partnere nem más, mint a Celsius.

Az Amon mögött intézményi befektetők is állnak, akik a kezdetektől fogva hittek a projektben és a csapatban. Az intézményi befektetők olyan tőkét és tudást hoznak, amelyet kevés más befektető tud hozni, és egyben a csapatot és a piacot is igazolják. Az intézményi befektetők közt találjuk az MKB Bankot is hazánból. Az MKB Bank, Magyarország egyik legnagyobb bankja, amely 2019 elején fektetett be az Amonba. A finanszírozáson kívül bemutatták az AMONt a Unionpay Internationalnek és támogatták a megfelelőségi folyamatokat. A Digital Magics egy tőzsdén jegyzett kockázati tőkekezelő, amely több mint 120 induló vállalkozásba fektetett be, köztük szintén az AMONba. A BnKToTheFuture a legnagyobb online befektetési platform, amely a legértékesebb Fintech, Bitcoin és Blockchain vállalatok részvényeibe és tokenjeibe invesztáltak eddig be.

Crypto.com

A Crypto.com The Syndicate nevezetű programjának keretében ezen a héten MATIC tokenhez juthattunk 50%-os kedvezménnyel. Az akció egy napig élt. Minden új digitális valuta a The Syndicate – Crypto.com adománygyűjtő platformjának használatával kerül a Crypto.com Exchange webhelyére. A Crypto.com Coin (CRO) tulajdonosai elsőbbségi token kiosztást élvezhetnek ezeken az eseményeken.

További jó hír a Crypto.com felhasználóinak, hogy mostantól a váltó elérhető telefonos alkalmazás formájában is. Részletek és hivatalos letöltési link a Crypto.com blog oldalán.

Circle

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója jelentette be, hogy az USDC stabilcoin teljesen átláthatóvá fog válni. Az USDC tartalékairól és igazolásairól szóló összefoglalóját is hamarosan nyilvánossá fogják tenni, hiszen a vállalat tőzsdére lépésre készül.

ICON

Multichain wallet az ICONtól. A Hana pénztárca az ICON első többláncú pénztárcája DApp támogatással, eszközkezeléssel és irányítással, amely több láncban is elérhető. A Hanát ICON ReliantNode P-Rep csapata fejlesztette.

Boson Protocol

Discord csatornánkon Clockwork kereskedőnk hívta fel a figyelmet a Boson Protocol projektre,  amely ígéretes tűnik a jövőre nézve. Gyakorlatilag egy blokklánc alapú kereskedelmi platformról van szó, mely kapcsolódik a metaverse-hez, melyet sokan az “új internetnek” is neveznek és amelyhez erősen társulnak majd a különböző játék nft-k is. Longterm szatyorba ebből a tokenből ajánlott pakolni. Jelenleg igen jó áron lehet beszerezni, ha azt nézzük, hogy honnan indult a token ára.

Kripto adózás – tények és tévhitek

A héten került megrendezésre online meetup sorozatunk Kripto adózás – tények és tévhitek címmel. Témája  a kriptopénzek utáni adózás volt! A meetup témája nem csak azért fontos, mert adózni kötelező, hanem azért is, mert komoly változások történtek a hazai adószabályokban az elmúlt időszakban, szakértő segítséggel öntöttünk tiszta vizet a pohárba. Adózásról szóló meetupunkat az alábbi linken tekinthetitek meg.

Coinbase Wallet

A Polygon hálózat mostantól elérhető a Coinbase Wallet mobilalkalmazáson és bővítményen keresztül is! Hogyan állítsuk be? Nyisd meg a Coinbase Wallet mobilalkalmazás legújabb verzióját. Keresd meg a Beállítások menüpontot, majd válaszd ki az Aktív hálózatok lehetőséget, és végül a Polygon láncot a listából. Készen is vagy! További részletek a cikkben!

MyEtherWallet

Mostantól a MyEtherWallet is kezeli a BSC és a Polygon láncot! A MEW oldalon az “Access my wallet” gombra kattintva, majd a “MEW wallet” lehetőséget választva, MEW telefonos applikációval a felugró QR kódot beolvasva tudunk csatlakozni a tárcánkhoz. A tárcánk jobb felső sarkában lévő “Network” gombra kattintva lehet a láncok közt váltani.

ShapeShift

FOX airdrop: decentralizált tőzsdeként folytatja tovább a ShapeShift. A ShapeShiftet alapító Eric Voorhees szintén a héten jelentette be, hogy a cég a jelenlegi formájában megszűnik létezni. Felhasználóiknak a kripto történelem eddigi legnagyobb airdropjával intenek búcsút.

Euro SEPA utalás/váltás leghatékonyabb módja

Binance-n (valószínűleg annak is köszönhetően, hogy éppen fel van függesztve az € SEPA ki/beutalás) kb. 1%-al olcsóbb jelenleg az €, mint máshol. Van egy előnyösebb módja annak, hogy így több eurohoz jussunk. Részletek a discord csatornánk VIP szekciójának “Pénzügyek” szobájában, a kitűzött üzenetek közt.

CeFi vagy DeFi? Ez itt a kérdés!

A digitális eszközpiac a szemünk láttára fejlődik, a befektetőknek pedig egyre inkább új és innovatív pénzügyi eszközöket kínálnak a kriptovaluta portfóliójuk bővítéséhez. Nincs olyan hét szinte, hogy ne jelenjen meg valami új kripto befektetési termék vagy szolgáltatás. Ezeket a blokklánc szolgáltatásokat két csoportba soroljuk: centralizált finanszírozás (Centralized Finance – CeFi) és a decentralizált finanszírozás (Decentralized Finance – DeFi). E két témakört jártuk körbe alábbi cikkünkben.

CeFi vagy DeFi? Ez itt a kérdés!

Piaci zanza

Digitális valutakísérlet Jamaicából és az Egyesült Arab Emírségekből

A jamaicai központi bank a hírek szerint augusztusban kezdi meg központi banki digitális valuta (CBDC) projektjének tesztelését az ország pénzügyi intézményeivel együttműködve. Eközben az Öböl-menti országok közül az Egyesült Arab Emírségek szabályozó hatósága lesz az első, amely fix időzítéssel jelenti be CBDC kísérleteit.

BTC bányászat

Kína után az Európai Unióban is betilthatják a Bitcoin bányászatát, legalábbis ezt szeretné elérni az Európai Parlament több képviselője.

FTX

Az FTX Egy nap akár a Goldman Sachs-t is megvennék. A Financial Times a héten megjelent interjújában Sam Bankman-Fried, az FTX vezérigazgatója elmondta a lapnak, hogy ha a tőzsdének sikerülne megelőznie a nagy riválisokat – a Coinbase-t és a Binance-et, akkor nem zárja ki, hogy megvegyen néhány pénzügyi óriást, mint a Goldman Sachst vagy az egész CME csoportot.

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img