A pénznyomtatás, nem az Amazon (kamu)hír okozta a felfutást egy elemző szerint

spot_img

Ahogy arról mi is beszámoltunk, igazán szépen indult ez a hét, egészen 40 000 dollárig száguldottunk. Persze ahogy az lenni szokott hamar jött a feketeleves, keddre kiderült, hogy az Amazon kriptopénz elfogadása, a hír, amire ilyen jól reagált a piac kamu, nincs semmilyen valóságalapja. Most azonban egy elemző a FOX csatornának arról beszélt, hogy a korlátlan pénznyomtatás, és nem az Amazon hír állhat a felívelés hátterében.

A szakemberre a Bitcoininst.com mint “veterán befektetőre” hivatkozik, Michael Lee a Mornings with Maria című műsor vendégeként jelent meg az USA egyik vezető médiatermékében. Lee véleménye szerint sem az Amazon esetleges, pontosabban most már biztosan kamu kriptopénz elfogadásának híre, sem az álláshirdetésük, amiben kripto szakembert keresnek nem játszott szerepet a felfutásban.

Úgy látja, hogy ezek a mozgások egész egyszerűen az esztelenpénz nyomtatás következményei, azt is kifejtette, hogy egy idő után minden egyes pénznem, amit valah létrehoztak csődöt mondott, a bitcoin pontosan ennek a jelenségnek az alternatívája. Mások úgy gondolják, hogy azért az Amazon hírnek mégiscsak komoly jelentősége lehetett, hiszen a világ egyik vezető webshopjáról van szó, az alapító Jeff Bezos pedig mára a világ egyik leggadagabb emberévé vált.

Sőt, sokan úgy látják, hogy akár elfogad bitcoint a webshop-óriás, akár nem, az, hogy blokklánc és kriptopénz szakembereket keresnek, jól jelzi, hogy a cég hosszútávú működését készítik el, márpedig az szorosan kapcsolódik majd a bitcoin mögötti technológiához.

Lee azonban kitart amellet a -népszerű- elmélet mellett, miszerint amint egy picit is meglódul egy kriptopénz ároflyama, beüt a FOMO, sokan elkezdenek venni, ez tovább hajtja felfelé az árat. Az Amazon elméletnek, mármint annak, hogy csak az Amazon hír áll a mostani felvelés mögött az is ellent mond, hogy miután kiderült, a hír kacsa, az árfolyam nem zuhant vissza egészen 30 000-ig, cikkünk születésekor még szépen tartja a 37 000 dolláros szintet.

Bármi történt is, az biztos, hogy mintegy két hónapig húzódó oldalazgatás tört most meg. Persze bármikor visszatérhetünk a 30-35 000 közötti tartományba, de jelen állás szerint ebből kitörtünk, ez minden kétséget kizáróan jó jel az egész piac számára. Azt jelzi, hogy a bikapiacnak bizony még nincs vége. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img