Az Edge Wealth Management több mint 40%-kal növelte Bitcoin kitettségét

spot_img

Az Edge Wealth Management az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott 13F-HR űrlapon 54.134 darab Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részvény tulajdonjogát hozta nyilvánosságra, ami 43,95%-os növekedést jelent az áprilisban birtokolt 37.605 darabhoz képest.

A GBTC népszerű befektetési eszközzé vált az intézmények körében, amely hamarosan tőzsdén kereskedett alappá (ETF) alakulhat.

BTC Trustból BTC ETF?

Az Edge vásárlása az elmúlt negyedévben akkor történt, amikor a Bitcoin árfolyama jelentősen csökkent, és most közel 50%-kal a korábbi, áprilisi csúcspontja alatt kereskedik. Az intézményi befektetők “buy the dip” mentalitását mutatja, akik az alacsonyabb árakat kihasználva több Bitcoint halmoznak fel – amit a Grayscale vezérigazgatója, Michael Sonnenshein is megerősített.

Ha összehasonlítjuk az Edge két legutóbbi negyedéves bejelentését, kiderül, hogy a cég felszámolta az összes Ethereum kitettségét, ami a Grayscale Ethereum Trustban volt.

Az intézményi érdeklődés a Bitcoin ETF iránt 2021-ben drámaian megnőtt, ami egy ETF elemző állítása szerint arra készteti az SEC-t, hogy még az idén jóváhagyjon.

Míg a Bitcoin közvetlen birtoklásában jelenleg a lakossági befektetők a jártasabbak, addig az olyan közvetett befektetési eszközöket, mint a GBTC és a Bitcoin ETF-ek iránti  keresletet az intézményi oldal szívta fel.

Friss intézményi befektetők, – akik a közelmúltban vásároltak a mélyponton – közé tartozik a Rothschild Investment Corp, amely megháromszorozta Bitcoin kitettségét az elmúlt negyedévben, valamint az ARK Invest, amely a múlt héten közel félmillió GBTC részvényt vásárolt több mint 10 millió dollár értékben.

Amennyiben Bitcoin és nagyobb altok vásárlását tervezed Te is a Binance és az FTX felületén megteheted.

/bitcoinmagazine, edgewealth.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img