Az Amazon cáfolt, korrigált a piac

spot_img

A hétfő hajnali kitörés ellenére elmaradt a happy end és végül egy 3000 dolláros zuhanással inthettünk búcsút a tegnapi napnak.

Pedig a dolgok sokáig jól alakultak. A pozitív hangulara látszólag még az újabb Tether ellenes eljárás sem volt hatással. A Tesla is tegnap tette közzé a második negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült, hogy a vállalat továbbra is tartja az év elején vásárolt, 1.3 milliárd dollár értékű bitcoin készletét, még ha a cég vezetője olykor kritikus hangot is ütött meg annak bányászatával kapcsolatban.

Egy kósza hír szerint még az Amazon is arra készült, hogy az év végéig bevezeti a kriptovalutákkal történő fizetés lehetőségét, ám végül is ez a pletyka okozta a bitcoin vesztét. Habár este 9 óra körül a BTC már 40 000 dollár fölé is benézett, az Amazon nem sokkal fél tíz előtt közleményt adott ki, amiben hamis hírnek nevezte a kriptós fizetésekkel kapcsolatban terjedő beszámolókat, igaz azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a válallat néhány nappal ezelőtt egy álláshirdetést adott fel, ami szerint éppen erre specializált szakembereket keresnek.

Hétfői emelkedés, majd korrekció

A cáfolat el is vitte a tegnapi zöld nap profitjának felét. Kár érte, mert a bitcoin egészen addig nagy magabiztosságot mutatott és azt sejtette, hogy ezzel a lendülettel talán már ezen a héten megpróbálhat kitörni az őt két hónapja fogva tartó 30 000 és 42 000 dollár közötti zónából.

Habár tegnap nagy volumen mellett tettünk kísérletet egy több hónapja tartó ereszkedő trendből való elrugaszkodásra, a medvék a bitcoin elmúlt napokban mutatott közel 40%-os emelkedésének ellenére továbbra is short pozíciókat nyitnak.

Utoljára tavaly ősszel, a 9000 – 11 000 dolláros régióban volt ennyire látványosan negatív a kereskedők hozzáállása. Akkor nem jött be amire számítottak és a BTC újabb magasságokba tört.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A többség általában rosszul méri fel az oldalazást követő kitörések irányát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img