700 ezer dolláros ügyvédi számlát csinált a NANO-nak, majd köszönte szépen és kilépett a perből

Megosztom

Érdekes csavar történt a héten a NANO csapatát érintő perben: a felperes úgy döntött, hogy kiszáll abból a csoportos eljárásból, amit még ő kezdeményezett évekkel ezelőtt. A NANO emiatt azt szeretné, ha kártérítenék őket és a felperes visszafizetné az ügyvédi költségekre “kidobott”  700 ezer dollárt.

A felperes -az egykori NANO befektető, csalással, az értékpapírtörvény megszegésével és egyebekkel vádolta a fejlesztőcsapatot. Az ő sérelmei még 2018-ra nyúlnak vissza – amikor a NANO-t még RaiBlocks-nak nevezték. Akkor ismeretlen tettesek feltörték BitGrail-t, egy kis olasz kriptotőzsdét, ahol a RaiBlocks tokenekből (XRB) 15 millió volt forgásban. A felperes Alec Otto több millió darab XRB tokent veszített az eset miatt.

A feltörés után kicsivel a tőzsde igazgatója, Francesco Firano arra kérte a NANO-t, hogy nyúljanak bele a blokkláncba és változtassák meg az adatok azért, hogy fedezzék az óriási veszteséget. A fejlesztők ezt végül nem tették meg, majd mulasztással és fizetésképtelenséggel vádolták meg a tőzsdét.

Miután senki nem vállalta a felelősséget az esetért, több pert is kezdeményeztek a NANO ellen.

Főhősünk, Alec Otto kezdeményezését először 2018-ban elutasította a New York-i bíróság. Tavaly nyáron még szerette volna csoportos perré alakítani saját ügyét, majd végül a héten kiszállt az eljárásból. A bíróság tudomásul vette, hogy a felperes nem szeretné folytatni az eljárást, de a 700 ezer dolláros kártérítés ügyében még nem döntött.

A NANO azt is nehezményezte, hogy Otto késve adta át a bizonyítékként szolgáló iratokat, aztok nem tartalmaztak konkrétumokat és állításuk szerint Otto azt sem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi XRB-t vásárolt és mennyit veszített el a tőzsdén. A készpénzben amúgy sem dúskáló NANO szerint Otto és a vele dolgozó három ügyvédi iroda továbbra is felelős a 700 ezer dolláros ügyvédi számlájuk miatt.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel