Hamarosan jöhet a PayPal kripto szuperappja

spot_img

Ahogy arról 2020 utolsó hónapjaiban mi is beszámoltunk, az amerikai, és a globális piac egyik legfontosabb fizetési szolgáltatója, a PayPal bevezette a kriptopénz vásárlás lehetőségét, ezzel nagyot lendítve a piacon. Akkor nagy szó volt az, hogy már vehetünk bitcoint, litecoint és bitcoint casht a népszerű app segítségével, kevesebb, mint egy év alatt viszont már akkorát fejlődött a piac, hogy mára talán már nem is szólna akkorát ez a hír. Most azonban jöhet egy “kripto-szuperapp” a PayPal-től, meglátjuk milyen hatása lehet.

Dan Schulman vezérigazgató elmondása szerint az új app fejlesztése kész, a következő hónapok során pedig el is kezdik a bevezetését. Először az USA lakossága férhet hozzá, majd előreláthatólag ha minden jól megy, a világ többi részén is elérhető lesz. De miről is van szó, lássuk, mik lesznek az új funkcionalitások:

  • magas hozamú megtakarítások
  • depozit lehetőség
  • üzenetküldés

Ez utóbbinak a jelentőségét elsőre nem feltétlenül egyértelmű átlátni, az előbbi kettő azonban a kriptopénzek piacán mindenképp izgalmas, kifejezetten előremutató funkcionalitás. A cégvezér azt is elárulta, hogy minden egyes app, vagyis tárca egyedi lesz, ezt mesterséges intelligenciával érik el. Persze hogy pontosan mit is jelent az egyediség egy kriptopénztárca esetében, az nem derült ki.

Ahhoz, hogy tisztán lássuk miért volt tavaly év végén nagy jelentősége a PayPal kripto bevezetésének, fontos, hogy lássuk a cég sarokszámait, íme:

  • 400 000 000 aktív felhasználói fiók
  • 311 milliárd dollárnyi fizetés 2021 második negyedévében

Nem is beszélve a Venmo-ról, az a szintén a PayPal-hoz tartozó, szintén fizetési szolgáltató 76 millió aktív fiókkal rendelkezik, 2021 azonos időszakában pedig mintegy 58 milliárd dollárt fizettek ki a segítésgével a felhasználók. Az azonban nagy kérdés, hogy a “szuperapp” milyen hatással bírhat majd a piacra.

Mivel rengeteget fejlődött és változott a terület a PayPal első bejelentése óta, könnyen lehet, hogy ennek a lépésnek most semmilyen, vagy egészen minimális hatása lesz csupán. Hasonlóan Elon Musk tweetjeihez, amiknek az időben előrehaladva egyre kisebb piacmanipuláló hatása lett, lehet, hogy a PayPal hírei is erodálódnak.

A piac érik, fejlődik, rengeteg a pozitív és a negatív hír egyaránt, a nagy zajban egyre nagyobb impulzusokra lenne szüksége a piacnak ahhoz, hogy jelentősen megmozduljon. Ha a Microsoft bejelenti, hogy az Xbox webshopja után az Office termékekért is fizethetünk bitcoinnal, annak jó eséllyel már semmilyen hatása nem lenne.

Ha azonban az Apple bejelentené, hogy bevásárolt, akkor ennek hírére azért bizonyára meglódulna az árfolyam. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img