Új biztonsági funkciókkal bővült az Inlock

spot_img

A közelmúltban számos olyan új funkciót vezetett be az Inlock, amely segít megőrizni az ügyfelek adat- és fiókbiztonságát. Ezeknek az új fiókbiztonsági funkcióknak a lényege, hogy ne veszítsük el az irányítást Inlock fiókunk felett.

Ezekkel az új beállításokkal akkor is hozzáférhetőek lesznek kripto eszközeink, ha egy esetleges fiók feltörés történne. Egyre több az olyan támadás (nemcsak az Inlokon), amely az elkötelezett ügyfeleket célozza meg, és bizonyos információk megszerzésével (adathalászat vagy rosszindulatú szoftverek) a támadók jelentős anyagi károkat okozhatnak a gyanútlan ügyfélnek.

2020 nyara óta kötelező a 2FA (kétfaktoros azonosítás) használata az oldalon belül a kifizetési címek rögzítéséhez. Ezen kívül az Inlock a következő fiókbiztonsági változásokat vezette be:

Az újonnan rögzített kifizetési címek 24 órára zárolásra kerülnek.

Így, még ha egy támadó hozzá is férne a számlákhoz és megszerzné a 2fa kódot, akkor sem tudna azonnal kiutalni semmilyen új felvett számláról.

A számla biztonságát érintő változások 24 órára blokkolják a kifizetéseket.

A számla biztonságát érintő bármilyen változtatás (jelszó visszaállítása, 2fa visszaállítása, 2fa be/ki kapcsolás stb.) esetén minden kifizetési cím 24 órára zárolásra kerül. Minden, a számla biztonságát érintő e-mailben található egy “Számlazár” gomb, amelyet megnyomva azonnal teljesen lezárhatjuk a számlákat, és egyben ki fogja jelentkeztetni a rendszer az összes bejelentkezett személyt vagy az esetleges támadót. Ezt követően csak az ügyfélszolgálaton keresztül tudjuk újra megnyitni a fiókot.

Extra e-mail megerősítés kifizetésekre.

Mostantól minden kifizetési kérelmet e-mailben is meg kell erősíteni. Az e-mail minden fontos adatot tartalmazni fog (átutalási cím, összeg stb.), így ha a számítógépünket kriptóspecifikus rosszindulatú szoftver támadja meg, akkor is lesz kontroll, amivel megakadályozhatjuk az eltérített átutalást. FONTOS: Ha kiutalást kezdeményezünk, a kapott e-mailben a kifizetési kérelem megerősítését engedélyezzük egy másik eszközön. Ha például asztali számítógépről kezdeményeztünk egy kiutalást, akkor ez a másik eszköz egy mobiltelefon is lehet.

A kifizetések visszahívhatók!

Minden kifizetésről szóló értesítő e-mailben a jóváhagyás gomb mellett található egy visszavonás gomb is. Ha olyan kifizetésről kapunk e-mail értesítést, amelyet nem mi kezdeményeztünk, azonnal megnyomhatjuk a visszavonás gombot. FONTOS: Ezt a gombot a kifizetés jóváhagyása után is meg lehet nyomni. A visszavonás legkésőbb a tényleges tranzakció befejezéséig lehetséges, amíg a tranzakciót a blokkláncon végre nem hajtják.

Ti mit szóltok ezekhez az újításokhoz? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, amit a komment szekcióban ki is fejthettek. Ha ki szeretnéd próbálni az Inlock szolgáltatását az alábbi linken megteheted. Kriptopénzügyekkel kapcsolatos kérdéseidet pedig felteheted a Kripto Akadémia discord szerverének dedikált #pénzügyek #lending #defi-farm és #staking szobáiban.

/inlock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img