Folytatni fogja a bitcoin vásárlást a MicroStrategy

spot_img

Az üzleti információs- és mobilszoftverekkel foglalkozó MicroStrategy bejelentette, hogy folytatja a kriptopénz vásárlásokat, annak ellenére, hogy 424,8 millió dolláros értékvesztést szenvedett el a Bitcoin tartaléka az elmúlt negyedévben.

A veszteség egyelőre papíron létezik és a második negyedév utolsó napjának BTC árfolyamával számol. De attól függően, hogy hogyan számoljuk, a MicroStrategy nagyjából 1 milliárd dollárral többet nyert a Bitcoinból, mint amennyit ráköltött.

A BTC vásárlás folytatása valószínűleg Michael Saylor, a cég vezérigazgatójának rajongásából fakad:

„Elégedettek voltunk a digitális eszközökre vonatkozó stratégiánk gyakorlatával. Az utolsó tőkeemelésünknek hála pedig a digitális eszköztartalékunkat is bővíteni tudjuk. Most 105 000 bitcoint tartunk, de a jövőben több tőkét allokálunk a digitális eszközök stratégiánkra.”

Bár a bevett amerikai könyvelési standardok számításával veszteséges a bitcoin tartalék, Saylorék bitcoinjai a Q2 elején még 2,7 milliárd dollárt értek, most pedig piaci áron 3,6 milliárdot. Az eltérést a számítási módok különbsége adja: az immaterális eszközök veszteségével csak akkor kell számolni a negyedéves reportban, ha azok értéke a beszerzési, vételi ár alá esik.

Saylorék számaiból az derül ki, hogy átlagban 26 000 dollár körül vásárolták meg a több mint 105 ezer BTC-t – a mai árfolyamon pedig 39 000 dollárt érnek.

Mindent összevetve a MicroStrategy 300 milliós veszteségben zárta a negyedévet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img