Tényleg lefizették az amerikai pénzügyminisztert?

Megosztom

Internetes vélemények szerint korrupt lehet a kriptopénzek ellen már több alkalommal is hevesen felszólaló amerikai pénzügyminiszter.

Janet Yellen legutóbb ezen a hétvégén, a kriptovalutákat szabályozó törvény kapcsán emelte fel hangját az ágazat ellen, a javasoltnál szigorúbb intézkedéseket szorgalmazva. Az internet népe ennek kapcsán vette elő a honanya vagyonnyilatkozatát, ami szerintük az állami tisztségével összeférhetetlen tevékenységekre utaló bejegyzéseket tartalmaz.

Miközben Yellen állami fizetése hivatalosan csak 221 000 dollár, korábban több mint hétmillió dollárt kapott különböző bankoktól, akik meghívására beszédeket és előadásokat tartott. Kritikusai szerint ez bizonyíték arra, hogy Yellen a bank lobbi bábja, mert nem életszerű, hogy valakinek százezer dollárokat fizessenek ki egy egy órás beszélgetésért. Szerintük ez a korrupció egy legális köntösbe bújtatott formája, így nem tartják véletlennek az sem, hogy a pénzügyminiszter ellenséges hangot üt meg a kriptókat érintő témákkal kapcsolatban. Mint mondják: “meg kell dolgoznia a pénzéért”.

Habár kétségtelen, hogy a pénzügyminiszter által az utóbbi időben folytatott tevékenység a hagyományos pénzintézetek riválisának tekintett DeFi ágazatot hozhatja lehetetlen helyzetbe, a korrupciós vád aligha állna meg egy komolyabb vizsgálat előtt. Egy pillantást vetve Yellen feljebb is linkelt hivatalos, bár bevallottan nem teljes önbevallására, megállapítható, hogy beszédeinek többségét még az idén januári pénzügyminiszteri beiktatása előtt tartotta, vagyis papíron még azelőtt tett szert több milliós bevételeire, mielőtt felesküdött volna az alkotmányra.

Papíron tehát minden rendben van, egyes kommentek szerint viszont egy bank számára így is csak aprópénzt jelent, hogy az esélyes jövőbeli pénzügyminisztereket egy fizetési listán és magához közel tartsa, mert pártfogoltjuk törvényhozói pozícióba kerülve sokszorosan fizetheti vissza a belé fektetett összeget.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

USA pénzügyminiszter: a készpénzt nem szokás pénzmosásra használni, csak a bitcoint

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel