Bennfentes kereskedés a legnagyobb NFT aukciós oldalon

Megosztom

Bennfentes kereskedéssel gyanúsították meg az Opensea egyik vezetőjét. A legnagyobb forgalmat bonyolító piactér termékigazgatója rendre olyan NFT-ket vásárolt, amik nem sokkal később megjelentek az oldal kiemelt ajánlójában, így azokat rövid időn belül tudta mások számára magasabb áron tovább értékesíteni.

A vezető tárcáját egy korábban általa vásárolt Crypto Punk NFT alapján sikerült azonosítani. Ennek forgalmát megfigyelve derült fény a turpisságra.

Ebben a bejegyzésben valaki például azt vezette le, hogy a fenti képet hogyan sikerült 8 perc alatt 1.25 ETH, vagyis több mint 4000 dolláros profittal tovább értékesíteni. Naná hogy úgy, hogy a vásárlást követően egyből ez lett az oldal 1. számú helyen kiemelt NFT-je. Mások több ehhez hasonló esetet rögzítettek.

Habár a történtek aligha ingatják majd meg az Opensea piacvezető helyét, nem vetnek jó fényt az ágazatra és mint arra többen is felhívták a figyelmet, akár büntetőjogi eljárást is vonhatnak maguk után.

Vannak akik szerint érthetetlen, hogy egy több százmillió dolláros forgalmat bonyolító oldal vezetőjének miért kell néhány ETH-nyi profitért eldobnia a becsületét, miközben az Opensea 2.5% jutalékot von le midne egyes eladásért. Mások szerint viszont az érthetetlen, hogy az emberek miért hajlandóak csak azért rögtön megvásárolni valamit, mert az kikerült az oldal kiemelt helyére.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel