Bennfentes kereskedés a legnagyobb NFT aukciós oldalon

spot_img

Bennfentes kereskedéssel gyanúsították meg az Opensea egyik vezetőjét. A legnagyobb forgalmat bonyolító piactér termékigazgatója rendre olyan NFT-ket vásárolt, amik nem sokkal később megjelentek az oldal kiemelt ajánlójában, így azokat rövid időn belül tudta mások számára magasabb áron tovább értékesíteni.

A vezető tárcáját egy korábban általa vásárolt Crypto Punk NFT alapján sikerült azonosítani. Ennek forgalmát megfigyelve derült fény a turpisságra.

Ebben a bejegyzésben valaki például azt vezette le, hogy a fenti képet hogyan sikerült 8 perc alatt 1.25 ETH, vagyis több mint 4000 dolláros profittal tovább értékesíteni. Naná hogy úgy, hogy a vásárlást követően egyből ez lett az oldal 1. számú helyen kiemelt NFT-je. Mások több ehhez hasonló esetet rögzítettek.

Habár a történtek aligha ingatják majd meg az Opensea piacvezető helyét, nem vetnek jó fényt az ágazatra és mint arra többen is felhívták a figyelmet, akár büntetőjogi eljárást is vonhatnak maguk után. Sokak szerint érthetetlen, hogy egy több százmillió dolláros forgalmat bonyolító oldal vezetőjének miért kell néhány ETH-nyi profitért eldobnia a becsületét, miközben az Opensea 2.5% jutalékot von le miden egyes eladásért.

Frissítve: a kérdéses vezető néhány nappal később távozott az OpenSea-től. Mint utólag kiderült, a nyeresége körülbelül 17 ETH, mai árfolyamon számolva ~60 000 dollár volt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img