Kripto-standardot javasol egy kongresszusi képviselő

Megosztom

Izgalmas tweet-el jelentkezett egy republikánus képviselő, a kongresszus tagja a minap. Madison Cawthorn rövid posztjában egész egyszerűen arra kérdezett rá, hogy miért nem használunk kripto-standardot az arany helyett, pontosabban annak analógiájára.

A közelmúltban nem mellesleg több olyan republikánus képviselőről is hallhattunk akik valamilyen formában kiálltak a kriptopénzek mellett. Nemrég Ted Cruz azzal vádolta a demokratákat, hogy úgy próbálják ellehetetleníteni az új digitális eszközöket, hogy nem is értik igazán a lényegüket.

Egy másik képviselő, aki Ohio államban méretteti meg magát, Josh Mandel pedig arról beszélt, hogy Amerikának újra kellene gondolnia a viszonyát a piachoz. Egy harmadik, szintén republikánus képviselő, aki Arizonában dolgozik úgy nyilatkozott, hogy a nemzeti tartalékok, készletek közé fel kellene venni kriptopénzeket is.

Úgy tűnik fordulat jelenhet meg a mainstream politikában az USA-ban, eddig az volt a “divat” a képviselők, magas rangú politikusok körében, hogy szidják a kriptopénzeket, mint a bokrot, most lehet, hogy változik a széljárás. Persze az sem kizárt, hogy a republikánusok egész egyszerűen találtak egy újabb eszközt, amivel nyomást helyezhetnek a demokrata kormányra, a terület sorsa pedig egyáltalán nem érdekli őket.

Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő a kriptopénzek számára az USA-ban, az biztos, hogy az úgynevezett infrastructure bill, vagyis a gazdaságélénkítő csomag, aminek részéve tették a kriptopénzek szabályozását is inkább kedvezőtlennek tűnik, mintsem előremutatónak. Persze a helyzet még mindig összehasonlíthatatlanul jobb, mint Kínában, ahol elérkeztünk a teljes tiltáshoz.

Az sem újdonság, hogy egyfajta “aranystandard”-ként, legalábbis annak lehetőségeként tekintsünk a kriptopénzekre, ezt a piac szereplői természetesen régóta mondogajták, de politikusoktól is el-elhangzott már ez a gondolat. Sőt, Salvador már meg is valósította a koncepciót, nagyságrendileg 500 BTC-vel rendelkezik a közép-amerikai ország.

Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel