A Satoshi szobornak NINCS hivatalos NFT-je!

spot_img

Néhány hete felavattuk a világ első szobrát, ami a Bitcoin megalkotóját, az ismeretlen kilétű Satoshi Nakamotót ábrázolja. A leleplezésnek a világsajtóban is híre ment és egyöntetű pozitív fogadtatásra talált a kripto közösségen belül is.

Röviddel a szoboravatás után felbukkantak olyanok, akik a sajtó figyelmét meglovagolva saját Satoshi szobrot ábrázoló NFT-k kiadásába kezdtek. Ezek a művek a Twitteren és a népszerűbb NFT piactereken is terjednek. Mivel ez egy szabad és szabályozatlan piac, mindenki arról csinálhat NFT-t, amiről csak szeretne, ez ellen nem tudunk és nem is szeretnénk fellépni.

Azt mindenképp közölni szeretnénk, hogy sem a szobor alkotói (Gergely Réka, Gilly Tamás), sem annak ötletgazdája (Györfi András), sem annak állítói (Kripto Akadémia, MrCoin, Blockchain Budapest, Blockchain Hungary Association) nem adtak ki semmilyen NFT-t, ami a szoborral vagy az avató eseménnyel kapcsolatba hozható lenne.

A Kripto Akadémia és a fent említett szereplők a jelenleg piacon lévő Satoshi szobor NFT-k egyikéhez sem járultak hozzá.

A részünkről nyitva hagytuk egy NFT készítésének ötletét; elképzelhető, hogy a jövőben kiadunk egyet. Erről a hivatalos csatornáinkon (Kripto Akadémia oldal, YouTube és Facebook) időben értesíteni fogunk mindenkit, aki követ minket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img