Sem az amerikai jegybank, sem a tőzsdefelügyelet nem akarja betiltani a kriptovalutákat

Megosztom

Az elmúlt napokban az Egyesült Államok két magas rangú tisztviselője is kijelentette, hogy az általuk képviselt szervezeteknek nem áll szándékukban betiltani a kriptovalutákat.

A jegybank vezetője csütörtökön vett részt azon a meghallgatáson, aminek témája a járvány gazdaságra gyakorolt hatása volt. Az elnöknek többek között az egyre növekvő inflációra adott lépéseiről is számot kellett adnia, mely során a pénznyomtatás és egy esetlegesen a jövőben bevezetésre kerülő digitális dollár szerepe is szóba került. Ekkor tették fel az alábbi kérdést a FED vezetőjének:

– Elnök úr, szándékukban áll Kínához hasonló módon betiltani, vagy korlátozni a kriptovaluták használatát?

– Nem.

Ezután egy korábbi nyilatkozatára próbált meg visszautalni az államilag kibocsátott digitális valutákról, de a kérdező a szavába vágott és még egyszer feltette neki a kérdést.

– Tehát nem áll szándékukban betiltani őket?

– Nem, nincsenek ilyen szándékaink.

Ezt követően hozzátette, hogy a stabil coinok jelenleg kívül esnek a hatóságok látókörén, ezért szerinte szabályozni kellene a kibocsátásukat.

Tegnap szintén hasonlóan fogalmazott a tőzsdefelügyeletet igazgató Gary Gansler is, akinek azt a kérdést tették fel, hogy Kínához hasonló módon a kriptovaluták betiltásával szeretné-e a (digitális) dollár használatára kényszeríteni az embereket?

Válaszában elmondta, hogy nem tervezik a korlátozások bevezetését, amíg a kongresszus erre külön nem utasítja őket, viszont szerinte sok olyan kriptovaluta létezik, amiket befektetési eszközként hoztak forgalomba, ezért nekik az ezeket hivatalból kell kivizsgálniuk ezek kibocsátásának körülményeit.

A felügyelet jelenleg több iparági szereplő ellen folytat eljárást, többek között az egyik legismertebb kriptovalutának számító XRP, a kriptós hitelezéssel foglalkozó Blockfi és a piacvezető tőzsde, a Binance hátterét is vizsgálják.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel