150 milliós befektetést kapott az Axie Infinity

spot_img

A héten egy új sikeresen zárt befektetési körről számolt be a Sky Mavis, az Axie Infinity nevű NFT játék fejlesztőcsapata. Több különböző kockázati befektetőtől összesen 152 millió dollárt kaptak.

A hivatalos közlemény szerint főleg az ismertebb kriptopénzekbe fektető kockázati alapok voltak a befektetőik, de megjelenik a névsorban az FTX tőzsde is a Samsung Next is.

 

“Bár elképesztő mértékben skálázódunk, a hivatásos befektetők bevonzása a közösségbe segíthet növelni az elérésünket és megalapozni a legitimitásunkat a szabályozók előtt. Ezen kívül a befektetéssel új munkaerőt is toborozhatunk anélkül, hogy hozzá kelljen nyúlnunk az AXS token tartalékainkhoz.”

Az Axie Infinity épp csúcsidőszakát éli: az AXS token a héten 155 dollárig emelkedett, amivel történelmi csúcsot írt le. Az emelkedést egy óriási mértékű airdrop és az AXS staking bemutatkozása is fűtötte.

Az Axie pénzügyileg is sikeres: szeptemberben 220 millió dolláros bevételt könyvelt el. Bár ez elmaradt az augusztusi 342 milliótól, a játék egyre népszerűbb és egyre magasabb kereskedési volument is produkált.

A Sky Mavis tervei szerint hamarosan kijöhet egy Ronin-alapú decentralizált tőzsde is. A Ronin a cég Ethereumra épült melléklánca, ahol 4,5 milliárd dollárnyi érték van lekötve, 2 millió usertől.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img