A CoolCats és CryptoToads NFT-k elérték az első 1 millió dollár értékű eladásaikat

spot_img

A CoolCats és CryptoToads NFT-k elérték az első 1 millió dollár értékű eladásaikat

A két NFT avatar kollekció így csatlakozott is azon népszerű projektekhez, amik elérték a bűvös hét számjegyű értékesítési árat.

A héten ismét felpörgött az NFT piac aktivitása, a vezető piactér az OpenSea szeptember eleje óta három legmagasabb kereskedési napját zárta. A növekvő értékesítési hét közepén két kiemelkedő avatar gyűjtemény – a Cool Cats és a CrypToadz – mindegyike jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Mindkét kollekció ugyanis ezen a héten érte el az első másodlagos piaci értékesítését 1 millió dollár értékű ETH felett. Ez egy olyan rekord, amelyet eddig csak néhány NFT avatar kollekció ért el, beleértve mind az Ethereum-alapú projekteket, mint például a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club és a Mutant Ape Yacht Club, valamint a Solana kínálatát, például a Degenerate Ape Academy és a Solana Monkey Business.

Az avatarok ami profilképnek is használható nagy részét képezték az idei NFT piaci kitörésnek, hiszen csak a harmadik negyedévben 10,63 milliárd dollár tranzakciót eredményeztek.

Az NFT avatar kollekciók közül számos nagy népszerűségnek kezdett örvendeni. Alapvetően ez abból is adódik, hogy az NFT-k tulajdonjogot regisztrálnak az adott felhasználónak egy digitális fájlra vonatkozóan. Ezért mint műalkotások is tekintenek rájuk az emberek, sőt egyfajta presztízs értékkel is rendelkeznek. A legjobb avatar NFT-ket rendszeresen vásárolják és adják el több ezer dollárért – sőt némelyiket milliókért is.

Amellett, hogy egyre népszerűbbek az NFT avatarok használata mint profilkép a közösségi médiában, a tulajdonjog olyan jutalmakat is feloldhat, mint például a zárt közösségekhez és eseményekhez való hozzáférés, a DAO-ban való részvétel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közösen eldöntsék a projekt irányát, vagy esetleg további ingyenes NFT airdrop.

Cool Cats

A Cool Cats még idén júliusban indult, és gyorsan az egyik legnépszerűbb NFT avatar gyűjteményévé vált, a CryptoSlam adatai szerint 141 millió dolláros kereskedési mennyiséggel. Egyetlen Cool Cat NFT minimális ára – vagy az OpenSea piacon elérhető legolcsóbb – jelenleg körülbelül 14 ETH, azaz 50 500 USD. A projekt a TIME magazinnal is együttműködött.

A szóban forgó, legdrágább Cool Cats NFT-t, egy ritka zombi témájú avatar, 320 ETH (közel 1,13 millió dollár) áron került hétfőn eladásra, a vevője pedig a Bornadoesntcare nevű felhasználó. Az eladó, aki júliusban mintelte az NFT-t mindössze 0,04 ETH-ért (84 dollár), állítólag azt tervezi, hogy a bevételből állatmenhelyet nyit.

CryptoToadz

Eközben a CrypToadz, egy újabb NFT projekt, amely szeptember elején indult és a hét elején megugrott rá a kereslet, vasárnap pedig el is érte a 19 millió dollár értékű kereskedési mennyiséget. A pixel alapú varangy avatarok eddig több mint 109 millió dollár értékben cseréltek gazdát a CryptoSlam adatai szerint. A legalacsonyabb ár jelenleg 12 ETH, azaz körülbelül 43 100 dollár.

A legdrágább CrypToadz értékesítésére kedden került sor 300 ETH-ért, vagyis 1,05 millió dollárértakkori árfolyamon. Az eladó mindössze 1,5 ETH (5100 dollár) áron vásárolta meg az NFT-t kevesebb, mint egy hónappal korábban – ez egy jelentős, rövid távú értéknövekedésre vall. A rapper Snoop Dogg szintén CrypToadz NFT-t vásárolt a héten a Cozomo de ‘Medici aliasán keresztül, csak pont nem a millió dollár értékűt.

Az NFT-k iránti kereslet felrobbanását ismét követhetjük az OpenSea számaiban is. A platform augusztusban rekordot állított fel, több mint 3,4 milliárd dollár értékű kereskedési volumenben, ami több mint tízszerese a júliusi összegnek, és ezt követte a szeptemberi, kissé visszafogott, több mint 3 milliárd dolláros összeg az Ethereum és a Polygon együttes értékesítését nézve.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img