Kriptopénzügyek – 15.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

WAVES

Az EURN, a Waves euro alapú stabilcoinja a múlthéten került be a vires.finance kínálatába, ahol kölcsön adni és kölcsön venni is lehet. A nem kölcsönzött EURN automatikusan stakebe kerül a neutrino protokollon keresztül. Az EURN platformon való tartásával automatikusan részesülnek a felhasználók a hamarosan ebben a hónapban induló vires token airdropban.

ICON

Az ICON láncon már elérhető a saját NFT piacterük Craft Network néven. A múlt héten szintén elindult az oldal saját token lp staking lehetősége CFT/sICX páron. A balanced network oldalon tudtok likviditást biztosítani.

Hamarosan indul az ICON harmadik DeFi platformja az Optimus. Az Optimus az ICON DAO által létrehozott on-chain hozamoptimalizáló webes alkalmazás, amelynek célja a befektetési hozamok maximalizálása a lehető legalacsonyabb kockázat mellett.

TradingView

Az immár 10 millió felhasználóval rendelkező TradingView újabb funkcióval bővítette szolgáltatásait. Az első számú tőzsdei elemző oldal a mobil alkalmazásában is elérhetővé tette a szimulált kereskedés, vagyis a Paper Trading lehetőségét, amivel bárki kipróbálhatja, hogy milyen kereskedő válna belőle.

Grayscale

A legnagyobb kriptopénzes befektetési társaság, a Grayscale a legújabb negyedéves átrendezésében felvette az alapjába az Uniswap és a Solana tokeneket. Az UNI és a SOL a Digital Large Cap, vagyis a legmagasabb kapitalizációjú kriptopénzeket tömörítő alapba került. Az UNI már szerepelt a kínálatban egy másik alapnál, de a Solana most először került be a kínálatba.

WIREX

Négy új kriptovaluta került ismét a Wirex alkalmazásba méghozzá: Axie (AXS), Polygon (MATIC), Chiliz (CHZ) és Polkadot (DOT). Mostani akció keretében, ha 50 euró értékben vásárolsz a négy új kriptovaluta bármelyikéből, akkor 5 euró/dollár jutalmat kapsz WXT tokenben.

Hitel kihelyezés

Lassan két hónapja jelentkeztünk az Inlocknál felvett kölcsön és a kihelyezett összegek kapcsán. A hitelfelvétel mellett részletesen közöltük a felvett hitel összegét mibe és hogyan fektettük be, kombinálva a CeFi és a DeFi lehetőséget eddigi tapasztalatainkra és információinkra támaszkodva!

CeFi-ből DeFi-be avagy hitelből kihelyezésbe – 3.

 

Pénzügyi tippek, trükkök

6 tipp azért, hogy neked is olcsóbb legyen a Binance kereskedés

Piaci zanza

Izgalmas tweet-el jelentkezett egy republikánus képviselő, a kongresszus tagja a minap. Madison Cawthorn rövid posztjában egész egyszerűen arra kérdezett rá, hogy miért nem használunk kripto-standardot az arany helyett, pontosabban annak analógiájára.

A Bitcoin árfolyamának szeptember havi eredménye pontosan annyi lett, amennyinek az ismert trader, PlanB megjósolta. A Bitcoin stock-to-flow megalkotója ezúttal is a modelljére támaszkodva jósolt és a szeptember vége 43 000 dolláros összeggel elég pontosan betalált.

A héten megjelent blogposztban lerántotta a leplet a VISA arról, hogy a kutatási részlege egy olyan új kezdeményezésen dolgozik, ami a jövőben összekötné a világ különböző központi banki digitális valutáit (CBDC) és a privát stabilcoinokat. Bár ezt nem részletezték, de vélhetően más blokkláncok, és ezáltal kriptopénzek is könnyen elérhetőek lennének a rendszeren belül.

A hó elején ízelítőt kaptunk abból, hogy mi várhat ránk a következő hetek során. A 43 000-ről 48 500 dollárig ugró árfolyam méltóképp vezette fel a bitcoin történelmileg két legjobban teljesítő hónapjának kezdetét.

Brazília jó úton halad afelé, hogy a világon a második ország legyen, amely a BTC-t törvényes fizetőeszközként fogadja el.

Az elmúlt napokban több szakértő is magasra tette annak az esélyét, hogy akár még ebben a hónapban jóváhagyásra kerülhet egy Bitcoin ETF elindítása.

Az elmúlt napokban az Egyesült Államok két magas rangú tisztviselője is kijelentette, hogy az általuk képviselt szervezeteknek nem áll szándékukban betiltani a kriptovalutákat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszaküldte a kriptovalutákra vonatkozó törvényjavaslatot a parlamentnek további módosításokra. A módosítások középpontjában az áll, hogy az ország értékpapír-felügyeleti hatósága nagyobb ellenőrzést kapjon a kriptovaluták felett.

A világ egyik legnagyobb pénzátutalási vállalata, a MoneyGram International október 6-án jelentette be, hogy partnerkapcsolatba lépett a Stellar Development Foundationnel és a Circle-el.

ONLINE MEETUP

Ha lecsúsztál a Kripto Akadémia múlt heti Online Meetupjáról, az alábbi videóra kattintva meghallgathatod teljes egészében.

Kripto sikerek

Elindítottuk discord szerverünkön a #kripto-sikerek szobát. A szobának az a célja, hogy bemutassuk egymásnak a sikereinket, amiket a kriptopénzek piacán, vagy a kriptopénzeknek köszönhetően értünk el! Siker lehet egy szép trade, de bármilyen tárgy, esetleg szolgáltatás, amit kriptopénzek segítségével értetek el! Ha el tudtál utazni valahova, tegyél közzé egy fotót, ha vettél egy új kerti asztalt, oszd meg velünk azt! Minden megosztás természetesen anonim!

KriptoSuli

A nyári szünet után a KriptoSuli ígéreteinkhez híven folytatódik, az őszi szezon első leckéjében annak próbálunk meg utánajárni, hogy vajon mit is jelent az, hogy bikapiac.

Mi is az a bikapiac?

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img