Egy készülő hálózatban kötné össze a CBDC-ket és a stabilcoinokat a VISA

spot_img

Egy tegnap megjelent blogposztban lerántotta a leplet a VISA arról, hogy a kutatási részlege egy olyan új kezdeményezésen dolgozik, ami a jövőben összekötné a világ különböző központi banki digitális valutáit (CBDC) és a privát stabilcoinokat. Bár ezt nem részletezték, de vélhetően más blokkláncok, és ezáltal kriptopénzek is könnyen elérhetőek lennének a rendszeren belül.

„Gondolj rá úgy, mint egy univerzális adapterre, ami eltérő blokkláncok, bankok, üzletek és fogyasztók között megteremti az értékváltás lehetőségét, történjen az bármilyen fajta digitális valutában.”

– írta a Visa termékért felelős igazgatója, Catherine Gu.

A Visa elképzelése szerint a CBDC-k a jövőben a mindennapok részei lesznek, ezért az a céljuk, hogy a készülő banki valutákat is a hálózat részévé tegyék. A UPC, vagyis Universal Payment Channel keretében különböző országok fizetési csatornáit kötnék össze más blokkláncokkal és privát stabilcoin hálózatokkal.

A megjelent írás szerint a készülő hálózat sebességben is megverheti a jelenlegi felhozatalt – utalva a nagyobb kriptopénzek blokkláncainak lassúságára. Az új hálózat gyakorlatilag második rétegként szolgálna és okos szerződésekkel kommunikálna a blokkláncokkal.

Bár a bitcoin, az ethereum és a többi kriptopénzek transzferéről nem esett szó, ha elkészül a hálózat, akkor az infrastruktúra technikai értelemben kétségkívül megengedné ezek utalását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img