A Twitter NFT ellenőrző funkción dolgozik

spot_img

A jelenleg kísérleti fázisban lévő funkció az Ethereum-alapú NFT-k tulajdonosait fogja ellenőrizni. Jelenleg csak a szoftver mockup-ja, azaz előnézete került bemutatásra.

Kétségtelenül a Twitter lett a kripto nagyágyúinak gyűjtőhelye, akik az NFT trend berobbanása óta folyamatosan cserélik profilképeiket azokra az NFT-kre, amik tulajdonukban vannak. Ez hasonló jelentéssel bír a kis kék pipához, amit a fiók hitelességének elismerésére használnak.

Eddig bárki ki tudott tenni bármilyen NFT-t mint profilkép, még olyant is ami nem feltétlenül volt a tulajdonában, azonban a Twitter elkezdte fejleszteni azt a funkcióját, ami ellenőrizni fogja az NFT-ket, így akik saját tulajdonukban lévő NFT-t szeretnék profilképként használni, azok a kék pipához hasonló jelet kapnak majd. A Twitter egyi fejlesztője ma megosztotta a szolgáltatás korai, kísérleti fázisban lévő képeit.

Mada Aflak, a Twitter Spaces szoftvermérnöke gyors bemutatót tartott, amelyben egy személy rákattint az avatarjára, és kiválaszt egy NFT-t az azt tartalmazó wallet-ből. Miután megvásárolták NFT-jüket a felhasználók akár OpenSea-ről, amely a digitális gyűjtemények népszerű piacterére, elhelyezhetik az NFT-t mint profiljuk avatarját – a szokásos kék pipa kíséretében, amely megmutatja, hogy ők a kép valódi tulajdonosa.

Aflak hangsúlyozta, hogy ez csak egy kísérleti funkció – semmi végleges -, majd kérdéseket és javaslatokat kért a felhasználóktól. Viszont ez egy izgalmas előrelépés már most a funkció szempontjából.

Az NFT-k mára egyfajta társadalmi valutához közelítenek, mivel az Ethereum és más okos szerződés alapú blokkláncok hívei nemrégiben kezdték el közzétenni digitális tulajdonukat profilfotóként. Azonban, pontosan az NFT digitális képfájl jellege miatt, bárki lemásolhatja és beillesztheti valaki más NFT-jét a saját profilképébe, anélkül, hogy az valóban tulajdonában lenne. Ahogy több hamis Vitalik Buterin-fiók is létezik, most több fiók is lehet ugyanazzal a Bored Ape profilképpel.

A Twitter NFT funkciójának ezt meg kellene oldania, de nem mindenki gondolja, hogy sikerülni fog. A Blockstream blokklánc-technológiai cég így vélekedik a funkcióról: “A Twitter NFT -hitelesítése hihetetlenül könnyen legyőzhetőnek tűnik, és csak egy halom vita forrása lesz, amelyet végül egy Twitter személy old meg egy fülkében ülve, bizonyítva a híres „centralizált, csak több lépéssel” Ethereum meme üzenetét”.

Bármilyen következtetést egy egyszerű videóból nehéz levonni, azonban még mindig nem világos, hogy a Jack Dorsey vezette technológiai cég mennyire elkötelezett az eszközök létrehozásában az Ethereum felhasználói számára, amin az NFT-k nagy része található. Dorsey, a Bitcoin támogatója híresen idegenkedik az Ethereumtól, azt mondta júniusban, hogy egyáltalán nem fektet bele. A múlt héten a funkciót bejelentő sajtótájékoztatón Esther Crawford ügyvezető pedig mindent megtett, hogy elkerülje az E-szó használatát.

“Ha lehetővé tesszük az embereknek, hogy összekapcsolják Bitcoin pénztárcájukat fiókjukkal, nyomon követhetik és bemutathatják NFT tulajdonjogukat a Twitteren” – mondta Crawford. Mindazonáltal Aflak online demójában egy pillanatra feltűne a MetaMask, a leghíresebb Ethereum pénztárca.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img