Kriptopénzügyek – 14.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

WAVES

Befektetési applikációt dobott piacra a WAVES, WX Invest néven. A Waves Exchange DeFi szolgáltatásai érhetőek el immár appon is. A WavesCap segítségével, pedig nyomon lehet követni az összes Waves alapú dApp-ot és tevékenységüket!

ICON

Elindult a ICON láncán az Optimus testnet. Az Optimus gyakorlatilag az ICON hozamgazdálkodó (yield farming) platformja. Az alábbi videó részletesen bemutatja az oldalt és a farmgazdálkodás lehetőségeit.

Revolut

Saját kriptovaluta kibocsátására készülhet a Revolut. A cég terveiről két névtelenséget kérő forrás mesélt a Coindesk munkatársainak.

Továbbá a hazánkban is rendkívül népszerű, több mint 500 000 felhasználóval rendelkező Revolut Magyarországon is elindította a Revolut Bank nevű szolgáltatást. Az erre átjelentkező felhasználók 100 000 eurós összegig (~35 millió forintig) garantált betétbiztositásra lesznek jogosultak, később pedig másféle banki, például különböző hitelszolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek.

INLOCK

Az Inlock mostantól hivatalosan is tagja a Crypto Valley Association-nek, a Bitcoin és a kriptovaluták fejlődésének vezető, svájci székhelyű szószólójának. A partnerség kapcsán megnyílt az út a platform előtt, más svájci kulcsszereplőkkel való együttműködéshez. Ennek keretében elkészült az Inlock intézményi szereplőknek nyújtandó szolgáltatása az iWLS, az Inlock White-Label Services.

Binance

Magyarul is beköszönt a Binance

Piaci zanza

Kína ismét betiltotta a bitcoint. Az ország központi bankja pénteken törvényen kivülinek nyilvánitott minden kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységet. A kereskedéstől kezdve, a fiat-kripto váltáson keresztül, a stake-elésen és bányászaton át, egészen az ezekkel kapcsolatos információk megosztásáig a börtönt kockáztatja, aki szolgáltatóként, vagy felhasználóként részt vesz ezen tevékenységek valamelyikében.

A brazil befektetési bank, a BTG Pactual az első nagy brazil pénzintézet, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül bitcoinba fektessenek be.

Csütörtökön leállt a Sparkpool, a globálisan második legnagyobbnak számító Ethereum bányász közösséget összefogó szervezet. A kínai székhelyű konzorcium a napokban bejelentett szigoritások hatására döntött a drasztikus lépés mellett.

A kanadai értékpapír-felügyelet, vagyis a CSA, és a kanadai befektetési iparági szabályozó szervezet, az IIROC iránymutatásokat adott ki az országban működő kriptokereskedési platformok számára, hogy kerüljék “az olyan reklám- és marketing anyagok közzétételét, amelyek félrevezethetik a befektetőket”.

A dolgok jelenlegi állása szerint a koreai tőzsdék több mint a fele bezár. A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának pénzügyi hírszerző részlege múlt pénteken közölte, hogy 42 kriptoeszköz szolgáltatótól kapta meg a regisztrációs jelentési dokumentumokat.

Az idei év bővelkedett meghatározó eseményekben a bitcoin életében, pro és kontra egyaránt. Kaptunk hideget-meleget, a Tesla esetében például mindkettőt egyazon forrásból. Ennyire sűrű évünk talán még sosem volt, és messze még a vége. Az egyik legfontosabb szereplő Kína, a világ legnépesebb országában a Párt ezen a héten úgy döntött, hogy még a Coingecko-t és a CoinMarketCap-et is elérhetetlenné teszi. Mutatjuk az elmúlt évek offenzíváját.

Joe Biden szerdán a nyilvánosság elé bocsátotta, hogy a Valutellenőri Hivatal élére Saule Omarovat szeretné kinevezni. Az Egyesült Államok törvényhozásának még bele kell egyeznie a jelölt kinevezésébe és esélyes, hogy elbukik a szavazáson: a Szenátusban csak szűk többségük van a demokratáknak és a hagyományosan mindkét párt felé lobbizó bankszektor határozottan elutasító Omarovaval szemben.

A kriptovaluta bányászat- és kereskedés elleni közelmúltbeli kínai szigorítás ellenére, egyes kereskedők és befektetők továbbra is bikás hangulatban vannak, mondván, hogy “megveszik az aljat” ahelyett, hogy megszabadulnának digitális eszközeiktől, írja a Bloomberg.

Kínai kereskedők vs. kínai tiltás

A Facebook hőskorának operatív igazgatója, az azóta kockázati tőkével foglalkozó milliárdos, Chamath Palihapitiya szerint a Bitcoin már rég leváltotta az aranyat.

Online Meetup

Augusztusban pihentünk egyet, az ősz beköszöntével azonban újult erővel vágunk neki a Kripto Akadémia Online Meetup sorozatnak. A következő epizód e hét csütörtökön lett megrendezve, ismét egy különleges vendéggel, és különleges témával készültünk nektek. Ezúttal az úgynevezett play-to-earn, magyarul talán “játssz, hogy keress” típusú videójátékokkal foglalkoztunk.

Csütörtökön megtanulhatsz szó szerint játszva kriptopénzt keresni

Eredményhirdetés

Szerda este lezárult a “Satoshi-selfie” játékunk, ismét egy közösségi kezdeményezés, ami igazán jól sikerült. De ez nem a mi, hanem a ti érdemetek, hiszen az összetartozás, a közös alkotás szellemisége jól láhatóan köszöni, jól van. A Graphisoft Parkba kellett kilátogatnotok, hogy készítsetek egy közös képet Satoshi szobrával, íme az eredmények!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img